Novinky

          • Deň učiteľov

          • Milé kolegyne, kolegovia,

            rád by som Vám dnes, pri príležitosti "Dňa učiteľov", poďakoval za Vašu záslužnú prácu, snahu, trpezlivosť a obetavosť, ktorú venujete našim žiakom a s ktorými každodenne napĺňate svoje poslanie UČITEĽA. 

            Želám Vám k dnešnému sviatku veľa optimizmu, kreativity a úspechov a hlavne v dnešnej dobe veľa, veľa zdravia.

            Pekný deň

            Peter Husár

          • Prírodovedný päťboj

          • Dnes sa naši deviataci zúčastnili súťaže Prírodovedný päťboj organizovanej Gymnáziom na Kukučinovej ulici v Poprade. Do boja sme poslali dva tímy - Hvezdárov z 9.A a Juniorské kúsky z 9.S.

            V  pätici riešili najskôr teoretické a potom praktické úlohy z matematiky, fyziky, informatiky, chémie a biológie. V silnej konkurencii 15 družstiev z okresu sa Hvezdárom podarilo dosiahnuť krásne 7.miesto a Juniorské kúsky získali 1.miesto.

            Blahoželáme a z úspechu sa tešíme! 👍😁

          • Vesmírne hry

          • V mesiaci marec je aj Medzinárodný deň planetárií / 17.03. /. Pri tejto príležitosti  sme sa v pondelok my, deti zo školského klubu, pomocou čarovného neviditeľného hviezdneho prachu premenili na astronautov.

            Nasadli sme do kozmických lodí a vybrali sa na zaujímavú cestu vesmírom. Čakali na nás hádanky, tajnička a veselé dobrodružstvá. Dozvedeli sme sa informácie o planétach, Slnku, súhvezdiach, Mesiaci, meteoritoch, raketách, astronautoch aj zvieratkách, ktoré boli vo vesmíre.

            Po úspešnom zvládnutí pripravených úloh, sme získali špeciálne vesmírne pečiatky.

            Náš vesmírny let bol skvelý!

          • Vyhlásenie o poukázaní podielu z dane

          • Milí rodičia,

            Vaše deti môžu mať v škole k efektívnej a pútavej výučbe ešte viac smart zariadení, technologických výdobytkov, modernejší digitálny hardvér  alebo sa môžu už čoskoro učiť vo vonkajšej učebni pod holým nebom, prípadne môžu mať doplnený inventár učební, vonkajší mobiliár, či zažiť mimoriadne podujatia... V  materskej škole môžu pribudnúť nové vzdelávacie interaktívne hračky, knihy, zobrazovacie zariadenia, alebo Vaši najmenší  absolvujú nové exkurzie, divadielka, výlety...

            A čo k tomu stačí urobiť? Venovať svojim deťom v škole a škôlke 2% z Vašich daní!

            Ako? Prostredníctvom Spolku, ktorého ste členmi.

            Tu sú údaje, ktoré potrebujete na vyplnenie vyhlásenia resp. na vyplnenia daňového priznania:

            Príjmateľ:  SPOLOK SPOJENEJ ŠKOLY LETNÁ, IČO: 36151408

            Adresa: Letná 3453/34, 5801 Poprad, Právna forma: Občianske združenie, IBAN číslo účtu: SK3609000000005060778415 / kód banky: 0900 Slovenská sporiteľňa, a.s.

             

            Postup na venovanie 2% z dane nájdete aj TU: https://lnk.sk/ouku

             

            V prílohe tohto oznamu nájdete tiež PDF  Vyhlásenie o poukázaní podielu z dane s predvyplnenými údajmi Spolku.

             

            Za venovanie Vašich 2% resp. 3% z dane Vám ZA VŠETKY DETI NA LETNEJ VOPRED ĎAKUJEME!

          • Fyzikálna olympiáda

          • 13.marca 2024 si svoje vedomosti z fyziky preverili úspešní riešitelia domáceho kola fyzikálnej olympiády. Našu školu reprezentoval deviatak Miloš Vasiľ, ktorý ukázal svoju zručnosť a logické myslenie pri riešení náročných úloh okresného kola fyzikálnej olympiády a umiestnil sa na 3. mieste.

            Srdečne blahoželáme.

          • Turisti z Letnej a nová Zamkovského chata

          • V sobotu 16.marca naši turisti navštívili zrekonštruovanú Zamkovského chatu. Od tejto túry ich neodradila ani nepriazeň počasia. Odmenou im bolo pohostenie v chate, výborná atmosféra i radosť zo spoločného kráčania.

          • Zápis prvákov

          • Milí rodičia budúcich prvákov,

            podmienkou k zápisu dieťaťa do prvého ročníka je vyplnená elektronická prihláška, ktorú nájdete na webovej stránke základnej školy (tu).

            Prihlášku je potrebné vyplniť dopredu, t.j. do 2.4.2024. Zápisu sa musia zúčastniť obaja zákonní zástupcovia dieťaťa, kde podpisujú vytlačenú a vyplnenú prihlášku (príloha č. 3).

            Ak sa zápisu nemôžu zúčastniť obaja rodičia, prihlášku môže podpísať len jeden zákonný zástupca, ak sa obaja zákonní zástupcovia dohodli, že prihlášku podpisuje iba jeden z nich a na zápis prinesú vypísané a podpísané písomné vyhlásenie (príloha č. 2). Ak je zadováženie podpisu druhého rodiča spojené s ťažko prekonateľnou prekážkou a je to v najlepšom záujme dieťaťa /zapísanie ho do školy/ je možné ho preukázať čestným vyhlásením zákonného zástupcu (príloha č. 1).

            Prílohy:

            Príloha č. 1 - Čestné vyhlásenie zákonného zástupcu

            Príloha č. 2 - Písomné vyhlásenie zákonného zástupcu

            Príloha č. 3 - Vyhlásenie - povinná príloha k prihláške

            Poskytujeme

            - materskú školu, základnú školu a základnú umeleckú školu pod jednou strechou

            - vzdelávanie, sebarealizáciu a všestranný rozvoj žiaka

            - pestujeme u žiakov potrebné pracovné návyky a sociálne zručnosti

            - vyučujeme v blokoch

            - od 1.ročníka umožňujeme vzdelávanie v anglickom jazyku

            - na vyučovaní pracujeme s textom ako univerzálnym nástrojom vzdelávania

            - učíme žiakov kriticky myslieť a poznávať svet v súvislostiach

            - vedieme žiakov k zodpovednosti za vlastné učenie

          • Zimné športy v ŠKD

          • V piatok 8. marca 2024 sme spoločnou básničkou odštartovali Zimné športy. Vydali sme sa po pripravených stanovištiach a spoločne sa zabavili pri zimných športoch.  😊

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Zimné športy v ŠKD.

          • Bobrie kráľovstvo

          • Na MDŽ k nám privítal muž, ktorý nám priniesol veľa zaujímavých informácií o našom najväčšom hlodavcovi bobrovi.🦫 Týmto ďakujeme pánovi Ondrejovi Kameniarovi z občianskeho združenia Lesmír, ktoré sa venuje zážitkovému vzdelávaniu o divokej prírode na Slovensku. Horolezci a Bicyklisti si odniesli nové a dôležité poznatky o tom,ako je bobor užitočný pre krajinu a prečo je nevyhnutné ho chrániť.

          • Lyžiarsky kurz a tematický týždeň

          • V rámci tématického týždňa slávni Slováci nás na lyžiarskom kurze poctila svojou návštevou Alžbeta Havrančíková. Táto výnimočná skromná a pritom niesmierne úspešná športovkyňa s nami strávila večer a vyrozprávala nám zážitky a skúsenosti, ktoré za svoju športovú kariéru nabrala. A bolo toho naozaj dosť. 3x olympijské hry, 2. miesto vo svetovom pohári, výborné výsledky z majstrovstiev sveta a mnoho ďalších. Sme radi, že sa nám toto stretnutie s kráľovnou bielej stopy podarilo uskutočniť a aj touto cestou jej veľmi pekne ďakujeme.

          • DELTA PLUS

          • Vo štvrtok 22.2.2024 sa naši deviataci zúčastnili prírodovednej súťaže DELTA PLUS, kde obsadili krásne 1.miesto, srdečne im blahoželáme.

          • Karneval

          • Dňa 06.02.2024 sa v našom ŠKD ozýval šťastný smiech detí a veselá hudba. Obdobie zábavy a radosti - to sú fašiangové slávnosti. Deti sa poobliekali do rôznych karnevalových masiek a kostýmov. Všetky deti sa veselo zabávali, šantili, spievali a tancovali. Každá karnevalová maska si odniesla pekný zážitok. 

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Karneval.

          • RETRO DEŇ

          • V utorok 13.2.2024 sa na Vás tešíme v dobovom oblečení, žiaci v parlamente navrhli rozlúčiť sa s fašiangami "RETRO DŇOM". Časový interval je rozsiahly - 50. - 90. roky minulého stročia. Takže každý si môže nájsť to svoje.

          • Okresné kolo v stolnom tenise chlapcov

          • Dňa 7.2.2024 sa v priestoroch našej školy konalo Okresné kolo v stolnom tenise chlapcov.

            Naši žiaci Jakub Roško, Gabriel Jucha, Kristián Kovalčík, Adam Hubený a Miloš Vasiľ v silnej konkurencii obsadili skvelé 1.miesto a postupujú do krajského kola, ktoré bude 18.4.2024 v Spišskej Starej Vsi.

            Gratulujeme a prajeme mnoho ďalších úspechov v reprezentácii školy.

          • PASOVAČKA

          • V pondelok 29.01.2024 bol u nás v škole špeciálny deň. Zavítala k nám kráľovná Letňana so svojimi radcami. Pozreli si vystúpenia našich prváčikov. Na pódiu sa recitovalo, spievalo, hralo na gitare, tancovalo. Všetkým sa veľmi dobre darilo a kráľovná rozhodla, že Líšťatká, Mravčeky aj Rybky budú súčasťou nášho kráľovstva.

            Zložili svoj Prvácky sľub, pani učiteľky s pani vychovávateľkami ich pasovali na ozajstných prvákov a ako darček dostali svoje triedne tričká.

            Našim prvákom, aj všetkým žiakom našej školy prajeme veľa radostných chvíľ a nech sa im darí. : )