• Novinky

            • MIDI volejbal

            • Dnes (30.03.2023) nám naši žiaci a žiačky urobili radosť. Na okresnom kole v MIDI volejbale vybojovali skvelé umiestnenia.

              Chlapci skončili na 2. Mieste a dievčatá po skvelom výkone porazili všetkých súperov a skončili PRVÉ. Zaistili si tak postup na Krajské kolo. Obom družstvám blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu.

            • Dotácia na stravu od 01.05.2023

            • Vážení rodičia,

              v zmysle schválenej novely zákona č. 544/2010 Z. z. o dotáciách k stravovacím návykom majú od 01.05.2023 nárok na dotáciu na stravu deti navštevujúce školu pri splnení týchto podmienok:

              1. Rodič alebo fyzická osoba, ktorej je dieťa zverené do starostlivosti, požiada o poskytnutie dotácie na stravu najneskôr do 14. apríla 2023 cez aplikáciu Edupage:

              - v časti ŽIADOSTI/VYHLÁSENIA nájdete Žiadosť o dotáciu na stravu - NÁVRATKA doplníte dátum odoslania a kliknete odoslať.

              2. Nárok na dotáciu vzniká dieťaťu, ktoré sa zúčastní výchovno-vzdelávacej činnosti v škole.

              Na dotáciu na stravu nemá dieťa nárok, ak:

              1. Neodobralo stravu v danom stravovacom dni, nezúčastnilo sa výchovno-vzdelávacej činnosti v ZŠ a nebolo odhlásené z poskytovania stravy v ŠJ v danom stravovacom dni najneskôr do 14˚˚h predchádzajúceho pracovného dňa.
              2. Odobralo stravu v danom stravovacom dni, ale nezúčastnilo sa výchovno-vzdelávacej činnosti v ZŠ a nebolo odhlásené z poskytovania stravy v ŠJ v danom stravovacom dni najneskôr do 14˚˚h predchádzajúceho pracovného dňa.
              3. Neodobralo stravu v danom stravovacom dni, zúčastnilo sa výchovno-vzdelávacej činnosti v ZŠ a nebolo odhlásené z poskytovania stavy v ŠJ v danom pracovnom dni.

              Výška poskytovanej dotácie na žiaka na jeden deň je v sume:

              • pre deti v poslednom ročníku MŠ vo výške 1,40 €,
              • pre 1. stupeň ZŠ vo výške 2,10 €,
              • pre 2. stupeň ZŠ vo výške 2,30 €.

              Zákonný zástupca aj naďalej prispieva na úhradu režijných nákladov na prevádzku zariadenia školského stravovania mesačne 4 €.

              Je potrebné, aby stravník mal uhradenú platbu k 20.04.2023 ako doteraz a tá bude považovaná od 01.05.2023 ako zálohová platba (kredit). Ak túto sumu bude mať, nie je potrebné zasielať ďalšie platby v školskom roku 2022/2023 (teda poslednú platbu k 20.05.2023).

              Viac informácií pre rodičov si môžete pozrieť TU.

              V prípade diétnych stravníkov, ktorí majú záujem o dotáciu, je potrebné sa informovať na tel. čísle 052/789 51 82.

            • Deň meteorológie so siedmakmi

            • Dňa 24.3.2023 sme sa my, siedmaci, vydali na exkurziu do ARC SHMÚ v Gánovciach. Vo vonkajšom areáli sme sa oboznámili s meteorologickou búdkou  a prístrojmi, ktoré dokážu merať teplotu, vlhkosť, zrážky a výšku snehu. Vo vnútorných priestoroch nám prezradili ako dokážu merať aerosoly. Ukázali nám aj rádiosondu, ktorá sa vypúšťa dvakrát denne, o 12:15 a 00:15 nášho času. Sonda monitoruje tlak, smer a rýchlosť vetra. Z Gánoviec ich už vypustili neuveriteľných 72 539.

              Potom prišla hlavná udalosť dňa. Vypustenie rádiosondy. Najskôr naplnili veľký balón vodíkom a potom ho pripevnili k sonde. O 12:15 sonda vyletela rýchlo k oblohe. V tomto čase leteli k oblohe aj iné sondy v rôznych krajinách.

              Práca meteorológa je zaujímavá a náročná. Z celodenných meraní pre nás meteorológovia pripravujú predpoveď počasia na nasledujúce dni. No a my, siedmaci, sa tešíme na pekné počasie a s ním na príchod jari.

              Siedmaci

            • Vážení rodičia a priatelia školy,

            • pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole darovaním 2% z dane!

              Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, ako je aj naše občianske združenie - Spolok rodičov. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2%!

              Finančné prostriedky budú použité na:

              • skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu na škole
              • skvalitnenie vybavenia školy

               

              Ak sa rozhodnete darovať nám 2% zo svojich daní z príjmu, tlačivo aj informácie nájdete v časti Spolok SŠL.

            • Srdiečkové hry

            • Dňa 17. februára bolo veselo a veľa lásky medzi deťmi v ŠKD. Pani vychovávateľky pripravili pre deti zábavné srdiečkové hry a súťaže. Celé popoludnie sa nieslo v duchu priateľstva a pekných slov. Deti v tento deň strávili veľmi príjemné a zábavné chvíle.

            • Delta plus

            • Posledný piatok pred jarnými prázdninami sa družstvo našich deviatakov zúčastnilo prírodovednej sútaže Delta plus, ktorú organizovalo Gymnázium Dominika Tatarku v Poprade. Spomedzi  10 základných škôl obsadili žiaci 9.B, Jakub Gunár, Daniela Hocková a Lea Reichová pekné 2.miesto.

              Srdečne blahoželáme a všetkým deviatakom zároveň držíme palce na Testovanie 9, ktoré ich čoskoro čaká. 😁👍

            • Rybky v Podtatranskom múzeu

            • Poznatky z učiva prírodovedy - Lesné spoločenstvo, si Rybky overili a doplnili na výstave "Žijú v lese" venovanú lesným živočíchom z Popradu a okolia. Exponáty živočíchov, sprievodné slovo kurátorky výstavy boli príjemným spestrením i obohatením výuky.