Novinky

          • Mix volejbal

          • Naši reprezentanti dnes zvíťazili na turnaji v mix volejbale. Skvelá akcia v rámci Školskej olympiády mesta Poprad nám vyšla na výbornú, aj keď v základnej skupine došlo k zbytočnému zakopnutiu. Našťastie pre nás urobilo družstvo gymnázia rovnakú chybu a to nás posunulo do finále. Tam to už bola jednoznačná záležitosť našich žiakov.

            Ďakujeme za reprezentáciu.

          • Čítajme si

          • Linka detskej istoty už po 14. krát vyhlásila podujatie "Čítajme si", ktorého cieľom je podporiť a zvýšiť záujem detí o čítanie kníh a zároveň sa zapojiť do čitateľského maratónu s čo najväčším počtom detí. Podujatie prebiehalo v termíne od pondelka 22.5. do piatka 26.5. na viacerých miestach na Slovensku.

            Žiaci prvého stupňa si v čitateľskom maratóne prečítali o najhorších deťoch na svete, napínavý príbeh o strašidle, o psíkovi, ktorý prestal brechať alebo o kamarátoch Kvakovi a Čľupovi.

            Žiaci druhého stupňa sa zase oboznámili so životom žien, ktoré sa zapísali do histórie, o tom, ako si vycvičiť rodičov a nezblázniť sa z nich.

            Čitateľského maratónu sa zúčastnilo 318 žiakov našej školy a sme radi, že väčšina žiakov hodnotila podujatie pozitívne.

          • Tretiaci v Spišskom Hrhove

          • Naše Farbičky, Indiáni a Žirafky dostali prostredníctvom nadácie Škola dokorán a pána riaditeľa Základnej školy v Spišskom Hrhove Mgr. Petra Strážika pozvanie od UNICEF na návštevu tamojšej krásnej obce.
            Videli veľa zaujímavého, starého, nezvyčajného a všetkým veľmi odporúčajú, aby sa tam išli pozrieť tiež.
            Navyše prišli naspäť s darčekom – milým kútikom na príjemné čítanie. Pozývame všetkých spolužiakov
            na 1. poschodie stráviť pekné chvíľky pri knihe.

          • Školská knižnica

          • Vďaka predaju kalendára, ktorý ste si mali možnosť zakúpiť minulý rok, sa nám podarilo obohatiť knižničný fond našej Školskej knižnice o viac ako stovku kníh.

            Snažili sme sa splniť Vaše priania, ktoré tvorili základ pri objednávaní kníh. Do Školskej knižnice takýmto spôsobom pribudli knihy o zvieracích záchranároch, rôzne encyklopédie, denníky (nielen o odvážnom bojkovi), knihy pre rebelky, či séria kníh o sestre upírke. K dispozícii máme takmer všetky knižky od Gabriely Futovej či D. Walliamsa. Mysleli sme aj na starších čitateľov, pre ktorých sme vyčlenili zvláštne miesto. Radosť budú mať aj malí kúzelníci a milovníci pokusov.

            Dostupnosť kníh môžete zistiť v nových priestoroch knižnice (pondelok a streda od 13:00 do 14:00) alebo v online katalógu na stránke našej školy.

            Ďakujeme všetkým, ktorí sa rozhodli podporiť túto myšlienku.

          • Celoslovenské kolo logickej olympiády Prešov 2023

          • Úspešní riešitelia školského kola logickej olympiády, Július Liptaj a Andrej Roth zo 4.R triedy, si zmerali svoje matematicko-logické znalosti v celoslovenskom kole pre žiakov s intelektovým nadaním na Prešovskej univerzite v Prešove. Július Liptaj sa v kategórii A (1. stupeň ZŠ) umiestnil na 4. mieste a Andrej Roth na 22. mieste spomedzi 73 súťažiacich.

            Srdečne blahoželáme!

          • Krajské kolo v midivolejbale

          • Naše žiačky sa včera zúčastnili krajského kola v midivolejbale. V silnej konkurencii 10 tímov to dotiahli do semifinále. Tu však dievčatám došli sily a nakoniec obsadili 4. miesto. Aj napriek malému sklamaniu po poslednom zápase, dosiahli pekný výsledok.

            Zostava: Dominika Hudaková, Karolína Lukačová, Karolína Kubičková, Sára Vrábelová, Tamara Dilongová, Zoe Thurská, Miriam Gavalierová

            Ďakujeme za reprezentáciu.

          • Slávik Slovenska

          • Slávik Slovenska je dlhoročná súťaž v speve ľudových piesní. Tento rok našu školu reprezentovali Alex Dynis, Zara Lea Knižková, Barbora Pronerová, Tamara Ela Knižková, Marko Bajtoš a Ema Pronerová. Súťažilo sa v troch vekových kategóriách a práve v tej poslednej získala pekné 3.miesto Ema Pronerová. Aj ostatní súťažiaci predviedli kvalitné výkony a veríme, že sa spevu a folklóru budú naďalej venovať.

            Blahoželáme! ❤️🎶

          • Medzinárodný deň tanca

          • 29. apríla sa oslavuje na celom svete Medzinárodný deň tanca. 

            Pohyb v rytme hudby prináša radosť a má schopnosť spájať ľudí. Nezáleží, akým jazykom hovoríte, odkiaľ ste, koľko máte rokov ... ak vás tanec robí šťastnými, spoločne si porozumiete. 

            Aj v školskom klube sme si všetci spolu zatancovali so skvelými animátorkami vo veľkej telocvični.  Najprv nám ukázali svoje tanečné umenie, potom nás naučili rôzne tančeky a nakoniec sme tancovali na pesničky podľa našich želaní.

            Bola to skvelá zábava, ďakujeme 😊

          • Škola v prírode

          • Naši štvrtáci už majú za sebou týždňový pobyt v škole v prírode. Aj keď im počasie neprialo, popasovali sa s ním a priniesli si so sebou množstvo zážitkov. O časť z nich sa chcú s vami podeliť.

          • ŽLMP v prehadzovanej

          • Naši štvrtáci si dnes prvýkrát zahrali prehadzovanú, ktorú hráme v rámci žiackej ligy mesta Poprad. Zo štyroch zápasov zvíťazili trikrát, čo je fantastický výsledok.

            Blahoželáme našim reprezentantom a ďakujeme za skvelý výkon