• Novinky

            • Slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024

            • Vážení rodičia a milí žiaci, 

                

              Slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024 bude v pondelok 04.09.2023 o 09.00 hod. pred budovou školy, v prípade nepriaznivého počasia v telocvični. 

                

              Školská jedáleň je v daný deň mimo prevádzky, ŠKD je v prevádzke do 16,30 hod. 

               

              Tešíme sa na Vás. 

               

              PhDr. Peter Husár, riaditeľ školy

            • Poplatok za stravné

            • Vážení rodičia, 

              ak ste neuhradili poplatok za stravné za Vaše dieťa a nedoručili Záväznú prihlášku na stravovanie, prosím urobte tak čo najskôr. V opačnom prípade nebude môcť mať Vaše dieťa nárok na obedy. 

              V školskej jedálni sa začína variť od 5.9.2023. Deti v MŠ majú stravu od 4.9.2023 (po úhrade za stravu a odovzdaní Záväznej prihlášky). 

               

              Ďakujeme za porozumenie. 

              Stanislava Valášiková - vedúca školskej jedálne 

            • Záloha na členské Spolku SŠL

            • Vážení rodičia, 

              aj v nadchádzajucom šk.roku 2023/24 máte možnosť využiť všetky výhody členstva v Spolku pri Spojenej škole Letná, ktoré sme zosumarizovali v minuloročnom infomateiály.

              (- nájdete ho na webe školy v časti „Prečo byť členom Spolku“  https://spojenaskolapoprad.edupage.org/a/spolok-ssl?eqa=dGV4dD10ZXh0L3RleHQxNiZzdWJwYWdlPTE%3D )

              V stručnosti pre Vás Spolok zabezpečí nákup zošitov, pomôcok na výtvarnú a prac. vyučovanie, pracovných zošitov + ich distribúciu žiakom priamo v škole; ďalej poistenie spôsobenej škody (žiakovi i škole), hygienický režim pre žiakov na toaletách, darčeky a podujatia v rámci Mikuláša a MDD, vstupné na celoškolské akcie a exkurzie, príspevok na autobus na plavecký výcvik, príspevok na investičné akcie školy, darčeky pre deviatakov a na záver roka kvety pre učiteľov a odmeny najúspešnejším žiakom.

              Ak sa chcete v šk.roku 2023/24 stať členom Spolku resp. zotrvať v ňom, je potrebné uhradiť  ZÁLOHU NA ČLENSKÉ vo výške 30,- €/ dieťa.

              Úhradu ZÁLOHY členského na tento školský rok prosíme zrealizovať NAJNESKôR DO 31.8.2023.

              ÚDAJE NA PLATBU:

              • účet Spolku (IBAN):                   SK36 0900 0000 0050 6077 8415
              • variabilný symbol:                      ročník – napr. 3
              • poznámka pre prijímateľa:      meno a priezvisko dieťaťa a trieda (napr. Zuzana Mrkvičková, 4.X)

               

              Riešenie nezrovnalostí členského / otázky na členské:

              • v prípade nejasností ohľadom platby členského, či prípadnej reklamácie nás kontaktujte prosím mailom na clenske.spolok.ssl.pp@gmail.com
              • pre jednoduchšiu a rýchlejšiu komunikáciu prosím pridať aj fotokópiu platby členského (ak riešite nezrovnalosti vo výške členského uvedeného v prehľade členského)

              Zároveň prosíme v komunikácii vždy uvádzať aj meno a priezvisko dieťaťa a triedu.

               

              (Doplatok členského sa hradí v priebehu roka, keď už bude členskou schôdzou schválený rozpočet – predpokladáme, že pôjde o čiastku 20 až 30,-€) 

               

              UPOZORNENIE:

              Pokiaľ ste v minulom šk. roku boli členom, Vaše členstvo trvá automaticky naďalej, avšak ak zálohu na členské do 31.8.2023 neuhradíte, Vaše dieťa nebude mať nárok na plnenia zo Spolku (pracovné zošity, zošity, pomôcky, darčeky, poistenie atď.) až do momentu úhrady.

              Ak si neželáte pokračovať v členstve v Spolku, je nevyhnutné do 31.8.2023 písomne oznámiť vystúpenie z občianskeho združenia listom adresovaným Spolku a vhodeným do schránky Spolku v administratívnom trakte školy.

              Deti rodičov, ktorí sa rozhodnú nebyť členmi v Spolku v roku 2023/24, nemajú nárok na žiadne z plnení uvedených vyššie. Ich rodičia musia všetky pomôcky, zošity a pracovné zošity v zmysle pokynov triedneho učiteľa zabezpečiť sami  vo vlastnej réžii, deti budú vylúčené zo spoločného poistenia, neobdržia darčeky na MDD, Mikuláša, na záver roka, alebo v poslednom ročníku. Rodičia sú povinní uhradiť včas a v plnej výške všetky poplatky na vstupné a iné výdavky súvisiace s účasťou dieťaťa na akciách školy.

              Rovnako musia rodičia, ktorí nie sú členmi Spolku kompenzovať využívanie hygienických potrieb na toaletách ich dieťaťom a to prinesením 5 balení krabicových vreckoviek (po 200ks) na každé dieťa. (Vreckovky budú použité pre MŠ.) Krabicové vreckovky prosíme nečlenov odovzdať triednemu vyučujúcemu najneskôr do 15.9.2023.

            • Poplatok za ŠKD

            • Vážení rodičia, 

              príspevok na čiastočnú úhradu nákladov na činnosťŠKD v zmysle § 114 zákona NR SR č. 248/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní - školský zákon a platného VZN mesta Poprad je v školskom roku 2023/2024 15,- €, uhrádza sa mesiac vopred vždy do 20.-teho. Prvá úhrada za ŠKD je v auguste najneskôr do 20.08.2023.

              Variabilný symbol je vygenerovaný programom pre každé dieťa osobitne (nájdete v Edupage v časti platby), v prípade nesprávne uvedeného VS bude platba vrátená.

              Do správy pre príjemcu je potrebné uviesť meno, priezvisko dieťaťa a triedu.

              Číslo účtu pre platbu školného: SK18 0900 0000 0050 6077 6508

              Ďakujeme.

               

            • Informácia pre stravníkov školskej jedálne

            • Vážení stravníci,

              platby za stravné v školskom roku 2023/2024 sú nasledovné:

               

              • dieťa navštevujúce MŠ, ktoré nemá nárok na dotácie, mesačne do 20. kalendárneho dňa v predchádzajúcom mesiaci – 46 €

               

              • dieťa, ktoré má nárok na dotácie a dieťa navštevujúce posledný ročník MŠ, mesačne do 20. kalendárneho dňa v predchádzajúcom mesiaci – 22 €

               

              • žiak navštevujúci 1.stupeň ZŠ formou zálohovej platby vo výške 40 € (do 20.augusta, 20. novembra, 20. februára) príslušného kalendárneho roka
              • žiak 1. stupňa ZŠ, ktorého rodič nepožiadal o dotáciu na stravu, mesačne 38 € do 20. kalendárneho dňa v predchádzajúcom mesiaci

               

              • žiak navštevujúci 2. stupeň ZŠ formou zálohovej platby vo výške 45 € (do 20. augusta, 20. novembra, 20. februára) príslušného kalendárneho roka
              • žiak 2. stupňa ZŠ, ktorého rodič nepožiadal o dotáciu na stravu, mesačne 42 € do 20. kalendárneho dňa v predchádzajúcom mesiaci

               

              Číslo účtu školskej jedálne:  SK 38 0200 0000 3500 1823 9562      

              KS: 0308       VS: má každý stravník pridelený

              (do poznámky pre prijímateľa uviesť menopriezvisko a triedu dieťaťa)

               

               

              Prihlásiť na stravu, alebo odhlásiť  dieťa zo stravy je potrebné najneskôr

              deň vopred do 14.00 h.  výlučne cez  EDUPAGE.

               Z dôvodu dodržiavania záväzných platných predpisov pre školské stravovanie (Zásady správnej výrobnej praxe - HACCP a pod.)  nie je  možné odhlásiť stravu ráno v daný deňV prvý deň choroby je možné neodhlásenú stravu odobrať do obedára v čase od 11.00 - 13.00 h.

              Za neodobratú alebo včas neodhlásenú stravu sa finančná ani vecná náhrada neposkytuje.

              Stravník je prihlásený na odber stravy až po prijatí finančných prostriedkov na účet školskej jedálne a odovzdaní vyplnenej záväznej prihlášky na stravovanie, ktorú nájdete na stránke školy.