• Novinky

            • Európsky deň jazykov

            • V utorok 26. 09. 2023 bol Európsky deň jazykov.

              My, tretiaci - Motýliky a Sovičky, sme sa vybrali do knižnice, ktorá je neďaleko našej školy.

              Teta knihovníčka si pre nás pripravila zaujímavé aktivity. Rozprávali sme sa o cudzom jazyku, ktorý sa učíme v našej škole. Zaspievali sme si pesničku o anglickej abecede. Zistili sme koľko kníh v cudzích jazykoch majú v knižnici. Úspešne sme vyriešili kvíz a získali sladkú odmenu. Potom sme si mohli poprezerať a požičať knihy, ktoré nás zaujali. Keď sme sa vrátili na školský dvor, našli sme si miesto v tieni na lavičke, či karimatke a pustili sa do čítania. Tešíme sa na ďalšiu návštevu : )

            • Turistický krúžok

            • Ak máš rád prírodu, tak neváhaj a pridaj sa k nám!Turistický krúžok je určený pre žiakov 3. - 5. ročníka.Prihlásiť sa môžete do konca týždňa u p. uč. Gadovej alebo p. uč. Sabovej.

              Tešíme sa na Vás!

            • Slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024.

              Prajem vám príjemný dobrý deň.

              Milí žiaci, kolegyne, kolegovia,  rodičia, milí hostia a všetci prítomní:                          

                   Prázdniny, uleteli ako kŕdeľ divých husí niekam preč.... Nám to však pripomenulo, že je tu opäť nový školský rok. Mohli by sme povedať „Je čas....“ Čas na čo? Nejako pretrpieť 10-mesačný kolotoč školských povinností? Zabiť tu čas? Je čas stretnúť starých i nových známych? 

              Myslím si, že je tu čas opäť hľadať, spoznávať, získavať!

              Dovoľte mi, aby som vás všetkých dnes srdečne privítal na slávnostnom otvorení nového školského roka 2023-2024.

              Pre žiakov, ktorí nastupujú do školy po prvýkrát, to je veľký krok do sveta vzdelávania.

              Milí naši prváci!

              Je to  práve táto chvíľa, na ktorú ste čakali a určite ste sa na ňu tešili a pripravovali. Stojíte síce  trochu váhavo, ale určite mnohí už viete čo vás čaká. Nebojte sa, budeme vás podporovať spolu s vašimi pani učiteľkami, vychovávateľkami  a budeme vás sprevádzať na vašej ceste za poznatkami.

              Želám vám, aby sa vaše túžby splnili, aby ste sa v škole cítili dobre, aby ste okrem vedomostí zažili i kopec radosti z objavovania, ale i spokojnosti z dobrej práce.

                       Pre tých ostatných, ktorí už školu poznajú, chcem len povedať - nezabudnite -  že škola nie je len miestom, kde sa získavajú vedomosti, ale aj miestom, kde sa tvoria priateľstvá a rozvíjajú schopnosti, ktoré vás budú sprevádzať celým životom. Verím, že na to nezabudnete. A zapamätajte si ešte jednu vec: Vzdelávanie je cesta, ktorá nikdy neskončí.  

              Vzdelávať a šíriť vedomosti, je hlavný  cieľ našej školy, ale náš  cieľ je aj trochu vychovávať,  vychovávať zodpovedných a kreatívnych jednotlivcov, ktorí budú schopní aktívne prispievať k spoločnosti. K tomu slúži  naša pedagogická skupina, a všetci zamestnanci školy,  ktorí  sú tu pre Vás, aby vás podporili na ceste k dosahovaniu vašich cieľov a naplneniu vašich snov.  A preto im ďakujem už dnes  za ich oddanosť a snahu viesť vás milé naše deti k vedomostiam a múdrostiam. Vaša práca milé kolegyne,  kolegovia, je náročná, ale veľmi veľmi dôležitá. Vaša odbornosť a vášeň pre učenie robia našu školu lepšou. Preto vás vyzývam, aby ste sa nezľakli nových výziev a neúnavne sa snažili dosiahnuť svoj najväčší potenciál. Pri tejto príležitosti vítam medzi nami aj nové kolegyne a kolegov, ktorí prišli ako posily na našu školu. 

                   Milí rodičia.

              Ste dôležitými partnermi vo výchove a vzdelávaní vašich detí a aj dôležitý partnermi pre našu školu. Vaša podpora a záujem o ich učebný proces a o našu školu,  má veľký vplyv na ich výchovu, úspech a rozvoj. Prosím, pokračujte v tom,  povzbudzujte  a motivujte ich.

              Držím vám všetkým palce, prajem Vám v tomto školskom roku:

              - viac šťastných zážitkov ako smoly

              - viac dobrých známok ako neúspechov

              - viac pochvál ako pokarhaní

              - viac radosti ako smútku

              - viac priateľov ako neprajníkov

              - viac citlivosti a tolerancie ako ľahostajnosti a agresivity

              A všetkým nám - učiteľom, ale i rodičom veľa síl a pozitívnej energie. Nech náš nový školský príbeh píše pero múdrosti s náplňou skúseností.

              Ďakujem vám za pozornosť.