Novinky

          • Hviezdoslavov Kubín 2023 (školské kolo)

          • Kategória 2.- 4. roč.

            Poézia                                                                                              

            1. Eliáš Kvasnica   2. M                                                            

            2. Ján Šebest  3. F,  Ivana Balážová  2. S                                  

            3. Zorana Vosovičová 3. F, Ema Genszká  3 . I 

            Barbora Pronerová 4. L , Sára Banczíková  3. I

             

            Próza

            1. Nela Neupauerová 4.R

            2. neudelené

            3. Ema Pálková 3. Ž

             

             

            Kategória  5. – 6. ročník

            Poézia                                                                                              

            1. Miriam Vaľková  6.V                                                               

            2. neudelené                                                                             

            3. neudelené                                                                             

             

            Próza

            1. Matej Murár   5. C

            2. neudelené

            3. neudelené

             

             

            Kategória  7. – 9. ročník

            Poézia                                                                                               

            1. Martin Neupauer  8. S                                                            

            2. Nina Černajová  8. A , Ema Pronerová  9. H                          

            3. neudelené                                                                             

             

            Próza

            1. Liana Guziarová   9. L

            2. neudelené

            3. neudelené

             

            Postupujúcim, srdečne blahoželáme.

          • Európsky deň športu prvákov

          • Výnimočný titul " Poprad - Európske mesto športu 2023" sme my prváci "Lienky, Včielky, Žabky" oslávili tiež športom v našich telocvičniach. Absolvovali sme viacero rôznorodých športových aktivít počas troch hodín. Získali sme svoje prvé diplomy za rýchlosť, obratnosť, odvahu, šikovnosť, vynaliezavosť, disciplinovanosť. Skvelým spôsobom sme efektívne zužitkovali prekypujúcu energiu a urobili niečo dobre pre svoj zdravý rast a vývin. Všetci sme sa odmenili veľkým potleskom.

             „Neprestajne behať a vždy niečo robiť je istým dôkazom zdravého tela a čerstvej mysle. Nech sa preto dieťa o hocičo pokúsi, neslobodno mu v tom brániť, ale skôr ho treba podporovať, aby to, čo robí, robilo rozumne,“ tvrdil Komenský.

          • Máte radi hádanky?

          • Jednu vám položíme: Viete, kto oslavuje svoj Európsky deň 11. februára? Prvá pomôcka: Zapíšte si dátum číslami. Ešte stále premýšľate? Vymažte bodky. Čo vám hovorí číslo 112? Áno, Európsky deň oslavuje tiesňová linka 112.

            Túto hádanku dostali druháci na besede  od pani policajtky. Prišla nám porozprávať o svojej práci a doniesla nám aj pracovný zošit na precvičovanie úloh týkajúcich sa našej bezpečnosti.

            Linkou 112 si vieme na pomoc privolať okrem policajtov aj záchranárov. Našťastie nikto z nás pomoc nepotreboval, ale od zvedavosti sme si záchrannú zdravotnú službu pozvali na školský dvor. Ukážka práce záchranárov bola „dychvyrážajúca“, samozrejme, nie doslovne.

            Chcete ešte jednu hádanku? Uhádnite číslo, ktoré je štvrté v poradí: 112, 158, 155 a ? Ak ste povedali číslo 150, odpovedali ste správne. Mysleli sme tiesňové číslo k hasičom. Aj ich práca je pre ľudí veľmi potrebná. Nám druhákom napadlo množstvo otázok pre hasičov. Preto sme ich navštívili na Popradskej hasičskej stanici. Mali sme pekný obohacujúci zážitok.

            Mnoho druhákov si už vie predstaviť svoje budúce povolanie. Je medzi nimi aj policajtka, záchranár a hasič.

          • Pasovačka 2022/23

          • Vo štvrtok 26. januára 2023 bolo v našej škole už od rána veľmi rušno. Pre prvákov - Lienky, Včielky aj Žabky to bol veľký a hlavne slávnostný deň. Predviedli sa svojim kamarátom, rodičom aj starým rodičom so svojím programom, v ktorom nechýbali básničky ani tanček.
            Dokázali, že môžu byť prijatí medzi školákov a po slávnostnom sľube boli všetci pasovaní za ozajstných žiakov našej školy.
            Lienkam, Včielkam a Žabkám držíme prsty a želáme, nech sa im v škole darí každý deň. :) 

          • Zverejnili rebríček najlepších základných a stredných škôl a my sa veľmi tešíme, že prvé miesto v Prešovskom kraji obsadila práve tá naša...

          • Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy (INEKO)  zverejnil po dvojročnej odmlke spôsobnej pandémiou rebríček najlepších základných a stredných škôl. Z neho vyplýva, že najlepšou základnou školou v Prešovskom kraji je Spojená škola na Letnej ulici v Poprade. Do rebríčkov boli podľa INEKO zaradené školy so vzorkou v priemere aspoň 20 žiakov, respektíve absolventov počas každého z uplynulých štyroch rokov. Hodnotenie škôl odráža dosiahnuté výsledky na dlhšom časovom horizonte, pričom v hodnotení základných škôl sú zohľadňované výsledky Testovania 9, Testovania 5 a mimoriadne výsledky žiakov v súťažiach.

            Rebríček si môžete pozrieť na linku.

          • Oznam

          • Dobrý deň,

            chceme Vás všetkých poprosiť, aby ste zahlasovali v súťaži o najkrajšiu vianočnú výzdobu za našu školu.

            Hlasovať môžete na - http://talentagent.sk/sutaz/181-vianoce-na-skole

            Naša vianočná výzdoba ma názov : Vianočné priania

            SMS ID: 30760 /dá sa hlasovať aj bezplatne na hore uvedenej stránke/ alebo          Talent(medzera)SMS ID na číslo 7009. Cena SMS je 1,6 €

          • Turisti z Letnej na Kozom kameni

          • Po krátkej prestávke sme objavili opäť nové miesto v okolí Popradu. Tentokrát to neboli Tatry, ale vrch Kozí kameň v pohorí Kozie chrbty. Nebola to najľahšia túra, ale napriek tomu sme to všetci hravo zvládli. Aj keď sa zdalo, že zhora budeme mať krásny výhľad na Tatry a celé okolie, opak bol pravdou. Hore nás privítala hmla a my sme radi, že sme sa v nej nestratili. No okrem hmly nás s otvorenou náručou privítal aj sneh, ktorý sme si s radosťou vychutnali.

          • Dielničky so starými rodičmi

          • Jeden novembrový utorok bol u nás, Motýľov, špeciálny.

            Pozvali sme si k nám do triedy našich starých rodičov. Pripravili sme si pre nich veselé vystúpenie – recitovali sme, spievali, aj divadielko zahrali.  

            Potom sme sa spolu s nimi pustili do tvorenia chutných ovocno – zeleninových tanierov. Dospeláci nám pomáhali šúpať, krájať.  Na celej chodbe, aj v triede rozvoniavali pomaranče, jabĺčka, banány dokonca aj kyslá kapusta 😊 Hotové dielka sme si odprezentovali a výkony všetkých tímov odmenili potleskom. Pozrite si niekoľko ukážok, ako sa nám darilo.

            A viete, čo bolo najlepšie? Nakoniec sme to mohli všetko zjesť. Hostinka bola naozaj skvelá!

          • Materiálna zbierka

          • Blíži sa zima a aj zvieratká potrebujú našu pomoc. Rozhodli sme sa podporiť útulok vo Švábovciach, preto organizujeme zbierku s názvom Cesta za domovom. Zbierka bude prebiehať 5. až 9.12.2022 v čase od 7:30 do 7:50 hod. pri prvom kontakte v škole. Bližšie informácie čím môžete prispieť, nájdete v priloženom plagáte.

            Ďakujeme

          • Turisti z Letnej na Chate pod Soliskom

          • Aj keď u nás v Poprade ešte stále vládne Pani Jeseň, my turisti sme sa presunuli v čase a navštívili Pani Zimu. Kde? No predsa v Tatrách. Neodradila nás ani náročnejšia túra na Chatu pod Soliskom. Hravo sme zdolali zasneženú cestu a nabažili sa výhľadov na Štrbské pleso a jeho okolie. Aj keď hmla mala väčšiu moc, nedokázala nám prekaziť zážitok z výletu. Už teraz sa tešíme na decembrové potulky.

          • Náboj Junior

          • Náboj Junior je medzinárodná súťaž v matematike a fyzike určená pre 4-členné tímy žiakov 8. a 9. ročníka základných škôl a príslušné ročníky osemročných gymnázií.

            25.11.2022 sa tejto súťaže, konanej na Gymnáziu na Kukučínovej ulici v Poprade, zúčastnil aj náš tím, ktorý vytvorili deviataci Lea Kucová, Marek Skokan, Michal Tatarko a ôsmak Miloš Vasiľ.

            Súťaž trvala 120 minút. Na začiatku súťaže mal každý tím 6 úloh. Vždy, keď tím niektorú úlohu správne vyriešil, dostal novú úlohu. Víťazom sa stáva tím, ktorý v danom časovom limite správne vyrieši najviac úloh.

            Úspech v súťaži závisí nielen na schopnostiach jednotlivých členov tímu, ale tiež na tom, ako efektívne dokážu spolupracovať. Potešilo nás, že naši žiaci spoluprácou vyriešili úlohy, ktoré vyžadujú istú dávku vynaliezavosti, kreativity, predstavivosti a logického myslenia a vo veľkej konkurencii 23 tímov obsadili krásne 3. miesto.

            Nášmu tímu srdečne blahoželáme!

          • Deň strašidiel

          • V piatok 11. novembra sme mali v ŠKD popoludnie plné zábavy, smiechu a veselých strašidielkových úloh. Cestou odvahy, skladaním kostry, tvorením veselých príšeriek, priraďovaním nôh pavúkom, obväzovaním múmie, tancujúcimi kostričkami, zisťovaním, čo je v nose Frankiho,  stavaním pyramíd, metlobalom a ďalšími zábavnými úlohami nás previedli dobré čarodejnice, naše pani vychovávateľky. 😊

          • Turisti z Letnej v Belianskej jaskyni

          • Aj keď turisti chodia na kopce, či na prechádzky lesom, nie sú im cudzie ani rôzne podzemné krásy. Preto sme sa rozhodli naše prvé kroky v mesiaci október nasmerovať do podzemia Tatier – do Belianskej jaskyne. Tam sme mali možnosť pustiť uzdu svojej fantázii a vo výzdobe hľadať rôzne podoby zvierat, ľudí, rozprávkových bytostí i rôznych predmetov. Našli sme Jánošíka, dlhý svokrin jazyk, krokodíly, ovečku, medvediu labu, šikmú vežu v Pise, Mikuláša a mnoho ďalších.

          • Deň behu

          • Počuli ste už o dátume 5.11.? Viete, na čo je tento dátum zameraný? No predsa na BEH! :)
            Svetový deň behu spája tisíce ľudí v stovkách miest po celom svete, s cieľom podporiť boj proti chudobe vo svete. A prečo práve beh? Pretože je to jedna z najprirodzenejších aktivít človeka. Prináša nám množstvo fyzických, ako aj psychických benefitov, o čom sme sa mohli v piatok  v ŠKD presvedčiť aj my. Nielenže sme si v tento deň skvelo zabehali, ale aj dokázali, akí výborní bežci sme! :)

          • Exkurzia ôsmakov do Bratislavy

          • V uplynulých dňoch sme so žiakmi ôsmeho ročníka navštívili Bratislavu. Čakalo nás Staré mesto, ktoré sme absolvovali prostredníctvom "prešporáčiku". Bez veľkej námahy a ešte k tomu so skvelým výkladom. Videli sme významné historické pamiatky a dozvedeli sme sa, že Bratislava bola významným mestom aj v minulosti. Z historického centra sme sa presunuli do NR SR. Budovou parlamentu nás previedol pán Adamišin, ktorý nám urobil aj skvelý výklad. Súčasťou prehliadky bola návšteva rokovacej sály, kde sme mohli naživo okúsiť atmosféru rokovania.

            Čo by bola exkurzia Bratislavou bez návštevy Eurovey? No ničím. Takže sme večer strávili v tomto nákupnom centre a potom sme sa presunuli na hostel. 

            Na druhý deň sme navštívili Inchebu, kde bola výstava Bibliotéka a minerály. V množstve kníh si každý mohol nájsť svoje obľúbené žánre, príbehy, autorov. Fantastická prehliadka s možnosťou zakúpenia si nových možností a nových myšlienok. Samozrejme nie každému sa to muselo páčiť, tak sme ešte stihli skočiť do Auparku a potom rýchlo domov.

          • Platba členského na druhý polrok

          • Vážení rodičia - členovia Spolku,

             

            upozorňujeme Vás, že pokiaľ ste zatiaľ neuhradili DOPLATOK k zálohe na členské v Spolku pre šk.rok 2022/23 VO VÝŠKE 13,- €, je nutné tak urobiť NAJNESKôR DO 20. novembra 2022.

            V opačnom prípade Vaše dieťa nebude môcť obdržať Mikulášsky balíček, ani ďalšie nasledujúce plnenia vyplývajúce z Vášho členstva v Spolku.

             

            Údaje pre úhradu:

            suma: 13,- € (ak ste už v úvode šk. roka zaplatili zálohu vo výške 30,- €)

            na účet Spolku (IBAN): SK36 0900 0000 0050 6077 8415

            variabilný symbol: ročník – napr. 3

            poznámka pre prijímateľa: meno a priezvisko dieťaťa a trieda (napr. Zuzana Mrkvičková, 4.X)

             

            Riešenie nezrovnalostí členského / otázky na členské:

            V prípade nejasností ohľadom platby členského, či prípadnej reklamácie nás kontaktujte prosím mailom na clenske.spolok.ssl.pp@gmail.com

            pre jednoduchšiu a rýchlejšiu komunikáciu prosím pridať aj fotokópiu platby členského (ak riešite nezrovnalosti vo výške členského uvedeného v prehľade členského)

            zároveň prosíme v komunikácii vždy uvádzať aj meno a priezvisko dieťaťa a triedu

             

            S pozdravom Lucia Pitonakova

          • Deň stromov

          • Aj v školskom klube sme si pripomenuli "DEŇ STROMOV". Hoci sme žiaden nevysadili, tak sme ich aspoň vyrobili a veľa sme o nich hovorili.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň stromov.