Novinky

          • KOĽKO LÁSKY SA ZMESTÍ DO KRABICE OD TOPÁNOK

          • Milí rodičia,

            aj v tomto školskom roku sa naša škola zapojí do projektu „KOĽKO LÁSKY SA ZMESTÍ DO KRABICE OD TOPÁNOK.“

            Potešme tieto Vianoce seniorov v našom meste darčekom, ktorý zahreje pri srdci. Naplňte krabicu od topánok maličkosťami, ktoré potešia osamelých seniorov. Často je to jediný darček, ktorý dostanú, preto do krabice nezabudnite vložiť aj kúsok svojho srdca, milý odkaz, kresbu detí alebo venovanie! Pokojne môžete doniesť len nejakú maličkosť, ktorú vložíme do spoločnej krabice.

            Zbierka prebieha do 30.11.2023.

            Všetky informácie nájdete v priloženom letáku a u triednych učiteľov.

            Ďakujeme.

          • Turisti z Letnej na Jamskom plese

          • Škoda by bolo, keby sme nevyužili peknú slnečnú sobotu. Preto sme sa vybrali do našich snehom posypaných veľhôr. Jamské pleso nás privítalo pokojnou hladinou a vytvorilo tak krásne prírodné zrkadlo. Všetci sme na duchu pookriali a spokojní sa vrátili späť domov. Už sa nevieme dočkať, kam pôjdeme nabudúce.

          • Turisti z Letnej opäť v pohybe

          • Po krátkej prestávke sme si znovu obuli turistické topánky a hor sa za dobrodružstvom! Naše prvé kroky v tomto školskom roku nesmerovali ďaleko. Vybrali sme sa na vrch Zámčisko, ktorý máme tu pod nosom. Za jeho návštevu sa nám odvďačil krásnymi výhľadmi na jesennú prírodu v okolí Popradu.

          • Odlet lastovičiek

          • Lastovičky od nás každoročne odlietajú do teplých krajín prezimovať a na jar sa k nám znovu vrátia. V piatok  13. 10. 2023 sme im popriali šťastný let symbolickým odletom našich papierových lastovičiek. 😊

          • Naša (7.S) exkurzia do Martina

          • V stredu 11. 10 sme sa v skorých ranných hodinách plný očakávania, zišli na vlakovej stanici. Pred nami bola cesta smer Martin. Hlavným naším cieľom bola návšteva  Gymnázia Viliama Pavlinyho Tótha v Martine, teda Centra popularizácie fyziky. Všeobecne fyzika je zaujímavý predmet, preto sme sa tešili na rôzne pokusy. Pán učiteľ nás nesklamal, bol vtipný, rozdával jednotky. Predstavil a vysvetlil nám rôzne vlastnosti plynov a tekutín. Ba dokonca sme si viacero z pokusov mohli aj vyskúšať.  Celá naša trieda sa zhodla, že bolo fajn. Cestou na stanicu sme sa ešte zastavili na Národnom cintoríne v Martine.

          • Svetový deň srdca

          • Svetová zdravotnícka organizácia vyhlásila 29. september za Svetový deň srdca. Srdce si zaslúži svoj deň – je to najdôležitejší orgán ľudského tela. Aj naše deti si v ŠKD pripomenuli tento deň rôznymi aktivitami.

          • ŠOMP v plávaní

          • Naši žiaci dnes na vybojovali na plaveckej súťaží cenné kovy. Šimon Kuruc získal striebornú medailu v disciplíne znak a bronz vo voľnom spôsobe. Zoe Thurská zvíťazila v disciplíne prsia.

            Blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu.

          • Ponožkový október

          • Milí rodičia, učitelia a žiaci 

            Počas októbra bude na našej škole prebiehať charitatívna zbierka "Ponožkový október", ktorú organizujeme pod záštitou občianského združenia Podaj Ďalej z Prešova.

            Ak chcete podporiť ľudí v núdzi, stačí na to jeden pár nových nepoužitých ponožiek vhodený do označenej krabice v škole. Ľuďom bez domova ponožky poskytnú ochranu pred chladom, či infekciami.

            Krabica, do ktorej môžete hádzať ponožky je pri prvom kontakte pri vstupe do školy.

            Za každú ponožku veľmi pekne ĎAKUJEME.

          • Spoznávacie hry

          • V stredu 27.09.2023 sme sa vybrali na veselú výpravu po škole. Čakali nás Spoznávacie hry. Našou úlohou bolo zistiť, v akých triedach býva školský klub – našich  9 oddelení. Mali sme možnosť ukázať, ako sa nám darí spolupracovať, vzájomne si pomáhať.

            Každá pani vychovávateľka pripravila pre nás zaujímavú aktivitu. Predstavili sme sa motýľovi najrýchlejšie ako sme vedeli, snažili sa pantomimicky znázorniť jeho životný cyklus. Úspešne sme prešli prekážkovou dráhou ako veselé žabky. Zavítali sme na indiánske územie, kde sme hľadali zatúlané líšťatá. Potriedili sme farbičky, vymaľovali kúsok XXL maľovanky. Poskladali puzzle u lienok aj žirafiek. Spoločne postavili mravenisko ako usilovné mravčeky. Nazbierali nektár do úľov a precvičili si svoje pľúca s pokrikom Hu-u! u sovičiek. Za zvládnutie úlohy sme dostali pečiatku, či nálepku.

            Zažili sme hodinku plnú smiechu a zábavy!

          • Oznámenie Spolku SŠL

          • Vážení rodičia - členovia Spolku SŠ Letná,

             

            v súlade so schválenou výškou členského príspevku pre členov Spolku, ktorý odsúhlasila Členská schôdza Spolku dňa 13.9.2023 Vás žiadame o 

            ÚHRADU DOPLATKU ČLENSKÉHO na aktuálny školský rok 2023-24 

            V SUME 30,- € /dieťa

            V TERMÍNE NAJNESKôR DO 31.10.2023.

             

            ÚDAJE K PLATBE:

            • suma 30,- € / dieťa
            • na účet Spolku (IBAN):              SK36 0900 0000 0050 6077 8415
            • variabilný symbol:                      ročník – napr. 3
            • poznámka pre prijímateľa:      meno a priezvisko dieťaťa a trieda (napr. Zuzana Mrkvičková, 4.X) resp. názov triedy v MŠ

            riešenie nezrovnalostí členského / otázky na členské:

            • v prípade nejasností ohľadom platby členského, či prípadnej reklamácie nás kontaktujte prosím mailom na clenske.spolok.ssl.pp@gmail.com
            • pre jednoduchšiu a rýchlejšiu komunikáciu prosím pridať aj fotokópiu platby členského (ak riešite nezrovnalosti vo výške členského uvedeného v prehľade členského)

            - zároveň prosíme v komunikácii vždy uvádzať aj meno a priezvisko dieťaťa a triedu.

             

            Za včasnú úhradu Vám vopred ďakujeme.

            vedenie Spolku

          • Európsky deň jazykov

          • V utorok 26. 09. 2023 bol Európsky deň jazykov.

            My, tretiaci - Motýliky a Sovičky, sme sa vybrali do knižnice, ktorá je neďaleko našej školy.

            Teta knihovníčka si pre nás pripravila zaujímavé aktivity. Rozprávali sme sa o cudzom jazyku, ktorý sa učíme v našej škole. Zaspievali sme si pesničku o anglickej abecede. Zistili sme koľko kníh v cudzích jazykoch majú v knižnici. Úspešne sme vyriešili kvíz a získali sladkú odmenu. Potom sme si mohli poprezerať a požičať knihy, ktoré nás zaujali. Keď sme sa vrátili na školský dvor, našli sme si miesto v tieni na lavičke, či karimatke a pustili sa do čítania. Tešíme sa na ďalšiu návštevu : )

          • Turistický krúžok

          • Ak máš rád prírodu, tak neváhaj a pridaj sa k nám!Turistický krúžok je určený pre žiakov 3. - 5. ročníka.Prihlásiť sa môžete do konca týždňa u p. uč. Gadovej alebo p. uč. Sabovej.

            Tešíme sa na Vás!

          • Slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024.

            Prajem vám príjemný dobrý deň.

            Milí žiaci, kolegyne, kolegovia,  rodičia, milí hostia a všetci prítomní:                          

                 Prázdniny, uleteli ako kŕdeľ divých husí niekam preč.... Nám to však pripomenulo, že je tu opäť nový školský rok. Mohli by sme povedať „Je čas....“ Čas na čo? Nejako pretrpieť 10-mesačný kolotoč školských povinností? Zabiť tu čas? Je čas stretnúť starých i nových známych? 

            Myslím si, že je tu čas opäť hľadať, spoznávať, získavať!

            Dovoľte mi, aby som vás všetkých dnes srdečne privítal na slávnostnom otvorení nového školského roka 2023-2024.

            Pre žiakov, ktorí nastupujú do školy po prvýkrát, to je veľký krok do sveta vzdelávania.

            Milí naši prváci!

            Je to  práve táto chvíľa, na ktorú ste čakali a určite ste sa na ňu tešili a pripravovali. Stojíte síce  trochu váhavo, ale určite mnohí už viete čo vás čaká. Nebojte sa, budeme vás podporovať spolu s vašimi pani učiteľkami, vychovávateľkami  a budeme vás sprevádzať na vašej ceste za poznatkami.

            Želám vám, aby sa vaše túžby splnili, aby ste sa v škole cítili dobre, aby ste okrem vedomostí zažili i kopec radosti z objavovania, ale i spokojnosti z dobrej práce.

                     Pre tých ostatných, ktorí už školu poznajú, chcem len povedať - nezabudnite -  že škola nie je len miestom, kde sa získavajú vedomosti, ale aj miestom, kde sa tvoria priateľstvá a rozvíjajú schopnosti, ktoré vás budú sprevádzať celým životom. Verím, že na to nezabudnete. A zapamätajte si ešte jednu vec: Vzdelávanie je cesta, ktorá nikdy neskončí.  

            Vzdelávať a šíriť vedomosti, je hlavný  cieľ našej školy, ale náš  cieľ je aj trochu vychovávať,  vychovávať zodpovedných a kreatívnych jednotlivcov, ktorí budú schopní aktívne prispievať k spoločnosti. K tomu slúži  naša pedagogická skupina, a všetci zamestnanci školy,  ktorí  sú tu pre Vás, aby vás podporili na ceste k dosahovaniu vašich cieľov a naplneniu vašich snov.  A preto im ďakujem už dnes  za ich oddanosť a snahu viesť vás milé naše deti k vedomostiam a múdrostiam. Vaša práca milé kolegyne,  kolegovia, je náročná, ale veľmi veľmi dôležitá. Vaša odbornosť a vášeň pre učenie robia našu školu lepšou. Preto vás vyzývam, aby ste sa nezľakli nových výziev a neúnavne sa snažili dosiahnuť svoj najväčší potenciál. Pri tejto príležitosti vítam medzi nami aj nové kolegyne a kolegov, ktorí prišli ako posily na našu školu. 

                 Milí rodičia.

            Ste dôležitými partnermi vo výchove a vzdelávaní vašich detí a aj dôležitý partnermi pre našu školu. Vaša podpora a záujem o ich učebný proces a o našu školu,  má veľký vplyv na ich výchovu, úspech a rozvoj. Prosím, pokračujte v tom,  povzbudzujte  a motivujte ich.

            Držím vám všetkým palce, prajem Vám v tomto školskom roku:

            - viac šťastných zážitkov ako smoly

            - viac dobrých známok ako neúspechov

            - viac pochvál ako pokarhaní

            - viac radosti ako smútku

            - viac priateľov ako neprajníkov

            - viac citlivosti a tolerancie ako ľahostajnosti a agresivity

            A všetkým nám - učiteľom, ale i rodičom veľa síl a pozitívnej energie. Nech náš nový školský príbeh píše pero múdrosti s náplňou skúseností.

            Ďakujem vám za pozornosť.

          • Slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024

          • Vážení rodičia a milí žiaci, 

              

            Slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024 bude v pondelok 04.09.2023 o 09.00 hod. pred budovou školy, v prípade nepriaznivého počasia v telocvični. 

              

            Školská jedáleň je v daný deň mimo prevádzky, ŠKD je v prevádzke do 16,30 hod. 

             

            Tešíme sa na Vás. 

             

            PhDr. Peter Husár, riaditeľ školy

          • Poplatok za stravné

          • Vážení rodičia, 

            ak ste neuhradili poplatok za stravné za Vaše dieťa a nedoručili Záväznú prihlášku na stravovanie, prosím urobte tak čo najskôr. V opačnom prípade nebude môcť mať Vaše dieťa nárok na obedy. 

            V školskej jedálni sa začína variť od 5.9.2023. Deti v MŠ majú stravu od 4.9.2023 (po úhrade za stravu a odovzdaní Záväznej prihlášky). 

             

            Ďakujeme za porozumenie. 

            Stanislava Valášiková - vedúca školskej jedálne 

          • Záloha na členské Spolku SŠL

          • Vážení rodičia, 

            aj v nadchádzajucom šk.roku 2023/24 máte možnosť využiť všetky výhody členstva v Spolku pri Spojenej škole Letná, ktoré sme zosumarizovali v minuloročnom infomateiály.

            (- nájdete ho na webe školy v časti „Prečo byť členom Spolku“  https://spojenaskolapoprad.edupage.org/a/spolok-ssl?eqa=dGV4dD10ZXh0L3RleHQxNiZzdWJwYWdlPTE%3D )

            V stručnosti pre Vás Spolok zabezpečí nákup zošitov, pomôcok na výtvarnú a prac. vyučovanie, pracovných zošitov + ich distribúciu žiakom priamo v škole; ďalej poistenie spôsobenej škody (žiakovi i škole), hygienický režim pre žiakov na toaletách, darčeky a podujatia v rámci Mikuláša a MDD, vstupné na celoškolské akcie a exkurzie, príspevok na autobus na plavecký výcvik, príspevok na investičné akcie školy, darčeky pre deviatakov a na záver roka kvety pre učiteľov a odmeny najúspešnejším žiakom.

            Ak sa chcete v šk.roku 2023/24 stať členom Spolku resp. zotrvať v ňom, je potrebné uhradiť  ZÁLOHU NA ČLENSKÉ vo výške 30,- €/ dieťa.

            Úhradu ZÁLOHY členského na tento školský rok prosíme zrealizovať NAJNESKôR DO 31.8.2023.

            ÚDAJE NA PLATBU:

            • účet Spolku (IBAN):                   SK36 0900 0000 0050 6077 8415
            • variabilný symbol:                      ročník – napr. 3
            • poznámka pre prijímateľa:      meno a priezvisko dieťaťa a trieda (napr. Zuzana Mrkvičková, 4.X)

             

            Riešenie nezrovnalostí členského / otázky na členské:

            • v prípade nejasností ohľadom platby členského, či prípadnej reklamácie nás kontaktujte prosím mailom na clenske.spolok.ssl.pp@gmail.com
            • pre jednoduchšiu a rýchlejšiu komunikáciu prosím pridať aj fotokópiu platby členského (ak riešite nezrovnalosti vo výške členského uvedeného v prehľade členského)

            Zároveň prosíme v komunikácii vždy uvádzať aj meno a priezvisko dieťaťa a triedu.

             

            (Doplatok členského sa hradí v priebehu roka, keď už bude členskou schôdzou schválený rozpočet – predpokladáme, že pôjde o čiastku 20 až 30,-€) 

             

            UPOZORNENIE:

            Pokiaľ ste v minulom šk. roku boli členom, Vaše členstvo trvá automaticky naďalej, avšak ak zálohu na členské do 31.8.2023 neuhradíte, Vaše dieťa nebude mať nárok na plnenia zo Spolku (pracovné zošity, zošity, pomôcky, darčeky, poistenie atď.) až do momentu úhrady.

            Ak si neželáte pokračovať v členstve v Spolku, je nevyhnutné do 31.8.2023 písomne oznámiť vystúpenie z občianskeho združenia listom adresovaným Spolku a vhodeným do schránky Spolku v administratívnom trakte školy.

            Deti rodičov, ktorí sa rozhodnú nebyť členmi v Spolku v roku 2023/24, nemajú nárok na žiadne z plnení uvedených vyššie. Ich rodičia musia všetky pomôcky, zošity a pracovné zošity v zmysle pokynov triedneho učiteľa zabezpečiť sami  vo vlastnej réžii, deti budú vylúčené zo spoločného poistenia, neobdržia darčeky na MDD, Mikuláša, na záver roka, alebo v poslednom ročníku. Rodičia sú povinní uhradiť včas a v plnej výške všetky poplatky na vstupné a iné výdavky súvisiace s účasťou dieťaťa na akciách školy.

            Rovnako musia rodičia, ktorí nie sú členmi Spolku kompenzovať využívanie hygienických potrieb na toaletách ich dieťaťom a to prinesením 5 balení krabicových vreckoviek (po 200ks) na každé dieťa. (Vreckovky budú použité pre MŠ.) Krabicové vreckovky prosíme nečlenov odovzdať triednemu vyučujúcemu najneskôr do 15.9.2023.