Novinky

          • POTÁPAČSKÉ HRY

          • V piatok 23.06.2023 sa naša škola premenila na Letný oceán a my deti zo školského klubu na odvážnych potápačov.

            Obliekli sme si imaginárne neoprény, nasadili plutvy, okuliare, kyslíkové prístroje a vydali sa za dobrodružstvom. Svet pod morskou hladinou je plný záhad, tajomstiev.

            Pred každou potápačskou úlohou sme úspešne vyriešili dešifrovačku do našej tajničky.   V každej bol ukrytý živočích, ktorý žije v mori.  Spoznávali sme ich  na obrázkoch aj hmatom. Vyskúšali sme si ako sa hýbu, čo dokážu. Nakŕmili sme žraloka. Preplávali prekážkovou dráhou. A hlavne sa dobre zabavili.

            Prajeme Vám všetkým pohodové leto plné radosti, spokojnosti, oddychu a veselých zážitkov.

          • NOC V ŠKOLE

          • Štvrtok, 8. jún, bol pre nás neobyčajný. Do školy sme si okrem školských tašiek priniesli aj karimatky, spacáky i obľúbenú hračku. Čakala nás obľúbená akcia – NOC V ŠKOLE. Po vyučovaní sme sa „ubytovali“ vo svojich triedach a poobede sme navštívili kino Tatran, kde sme si pozreli rozprávku Úžasný Mauric. Po príchode z kina a posilnení sa dobrotami, ktoré nám mamky zabalili, sme sa spoločne dozvedeli, prečo sa v tento deň oslavuje Deň priateľstva. Pripomenuli sme si jeho dôležitosť, vyskúšali sme si rôzne druhy pozdravov z celého sveta, vymysleli nové, kreatívne spôsoby, ako sa môžeme so svojimi kamarátmi pozdraviť. Na školskom dvore sme vytvorili spoločnú „Reťaz priateľstva“, ktorá sa nám naozaj vydarila. Nechýbala ani diskotéka, kde mohol každý prejaviť svoje tanečné schopnosti. Po nej sme sa už presunuli do svojich tried, kde sme sa pripravili na spánok. Na túto akciu určite nezabudneme a už teraz sa tešíme na ďalšiu Noc v škole.

          • Podivuhodná cesta do hlbín našej minulosti

          • Iste ste už niekedy snívali o tom, že by ste mali stroj času. Iste nastala i situácia, v ktorej by ste ho radi použili. Napríklad pri takej písomke. Klik, zastavím čas a doštudujem potrebné informácie. Alebo pri dvanásťminútovke. Klik a 720 sekúnd máte za sebou ani nie po troch metroch. Alebo taká cesta do budúcnosti či minulosti. Paráda! Vlastne, počkajte... My sme takú cestu naozaj podnikli.

            Šiestaci sa totiž v stredu 14. 6. preniesli do hlbokej minulosti a stačil im na to úplne obyčajný autobus. A že nie sme trochári, použili sme hneď dva. Pod zamračenou tvárou oblohy, navzdory osudu, pľúšti, šľahajúcemu vetru a chladu zákerne prerážajúcemu cez naše kraťasky sme neochvejne napredovali, až sme dorazili do Arechoparku v Hanušovciach nad Topľou. Odolali sme nástrahám nepohody a boli sme odmenení. Čakala nás skvelá skupina nadšencov, ktorí oplývali božou trpezlivosťou a pokojom. Aj preto sa nám naša cesta náramne vydarila.

            Veľa sme sa toho dozvedeli, ešte viacej sami vyskúšali. Ba čo viac, zažili sme celé holby, merice, vrchovaté okovy, bachraté džbery, natrasené kopy, čo kopy, celé vozy zážitkov!

            A dosť! Raz vidieť, stokrát počuť. Pozerajte

          • Oznam školskej jedálne

          • Vážení rodičia/stravníci, 

            z dôvodu vyúčtovania stravného ku koncu školského roka bude odhlasovanie zo stravy možné len do 22.06.2023 (štvrtok) do 14.00 h. Po tomto dátume nebude možné sa zo stravy odhlásiť ani prihlásiť. 

            V prípade neočakávanej udalosti je možné prísť v dňoch 23. - 30.06. 2023 vyzdvihnúť neodhlásený obed zozadu (z dvora) školskej jedálne v čase od 11.00 - 13.00 h. Aj pri odbere obeda z dvora je potrebné mať pri sebe aSc ČIP a obedár. 

            Ďakujeme za porozumenie. 

            S pozdravom, 

            Školská jedáleň