Novinky

          • Finále ŽLMP vo volejbale

          • Naši žiaci a žiačky dnes na finálovom kole žiackej ligy mesta Poprad excelovali. Obe družstvá získali prvé miesta a urobili nám v škole radosť.

            Naším reprezentantom blahoželáme a ďakujeme.

          • Slávici z lavice

          • V stredu 24.4.2023 sa po dlhšom čase uskutočnilo okresné kolo sútaže Slávici z lavice v speve populárnej piesne. Našu školu reprezentovali Terezka Maľáková v 1.kategórii, Bianka Kleinová v 2.kategórii a Tamarka Dilongová v 3.kategórii. V silnej konkurencii 47.súťažiacich získali Terezka a Tamarka krásne 2.miesta.

            Srdečne blahoželáme! 👏🎼🎤

          • Letné tábory Veselá veda

          • Letné tábory Veselá veda sú určené pre malých bádateľov predškolského veku a 1. stupňa ZŠ, ktorí radi preskúmavajú zákonitosti zo sveta prírodných vied. Na prázdniny 2023 si pre táborníkov pripravili dobrodružnú cestu plnú nových pokusov a poznatkov. Táborníci preskúmajú ľudské telo: Ako funguje srdce? Prečo máme v tele pečeň? Zistia, čo sa dá spoznávať v kuchyni (chute, farby a vône v potravinách). Vypravia sa tiež von za opeľovačmi. Budú skúmať, ako žijú a čo pre nás robia. A aj neživá príroda je zábava! Na konci, kto vie, možno niekto dostane aj našu najväčšiu cenu pre vedcov: "Veselovednú nobelovku". Pri ceste za Nobelovou cenou sa deti dozvedia mnoho zaujímavého o živote a objavoch jej nositeľov. Okrem pokusov, ktoré sa vykonávajú vo vnútri aj v teréne, je čas aj na hry, odpočinok, jednoducho užívanie leta a prázdnin.

            Termíny a miesto:

            3.7. - 7.7.2023 - Denný tábor Veselá veda, miesto: ZŠ Life Academy, Poprad

            21.8. - 25.8.2023 - Denný  tábor Veselá veda, miesto: ZŠ Life Academy, Poprad

            Ďalšie informácie:

            Tábor sa koná od pondelka do piatku, od 8:00 do 16:00. Je zaistený teplý obed, desiata a pitný režim. Súčasťou programu je celodenný výlet. Cena tábora 129 euro/týždeň. Je možné hlásiť sa na jednotlivé dni, pre prepočet ceny tábora je nutné kontaktovať usporiadateľa. V registračnom formulári si môžte pozrieť ďalšie termíny v rôznych mestách.


            https://registrace.veselaveda.sk/tabor/

            09.7.- 15.7.2023 -Pobytový tábor Veselá veda Belá-Dulice (MT) je vhodný pre všetky deti od ukončenej prvej triedy do 12 rokov. Zažijeme týždeň dobrodružstva v krásnej prírode Belianskej doliny vo Veľkej Fatre. Ubytovanie bude zabezpečené v chatkách (v prípade záujmu vo vlastnom stane). Čaká nás dobrodružná cesta, bádanie, večerné táboráky a v neposlednom rade nové priateľstvá. Program je plný pokusov v teréne i v táborovej bádateľni. V cene je zahrnuté ubytovanie, pitný režim, strava 5x denne, pomôcky i bádateľský denník

            Cena/týždeň: 289 euro

             

            https://registrace.veselaveda.sk/pobytovy-tabor/

             

            Ďakujeme a prajeme krásne jarné dni

            Veselá veda o.z. a vedenie školy

          • Logická olympiáda

          • 4. 4. 2023 sa uskutočnilo školské kolo Logickej olympiády, na ktorom sa zúčastnili žiaci 3. a 4. ročníka z tried s integráciou nadaných. Na 1. mieste sa umiestnil Július Liptaj zo 4. R, ktorý získal plný počet bodov. Na 2. mieste so stratou 2 bodov sa umiestnil Andrej Roth zo 4. R., na 3. mieste František Pitko zo 4. R . triedy.Prví dvaja postupujú do celoslovenského kola, ktoré sa uskutoční 10. 5. 2023 v PU v Prešove.

            Srdečne blahoželáme.

          • Pytagoriáda

          • Pytagoriáda je obľúbená matematická súťaž, ktorá sa tento rok konala už po 44. krát. Je určená pre žiakov tretieho až ôsmeho ročníka, ktorí radi riešia netradičné matematické úlohy čo najrýchlejšie. Aj v našej škole takých žiakov máme. Po školskom kole, ktoré sa konalo v decembri minulého roka, prebehlo v dňoch 20. a 21.3.2023 okresné kolo, na výsledky ktorého sme netrpezlivo čakali. I keď úlohy boli ťažšie, podarilo sa viacerým skončiť na popredných miestach. Z tretiakov bol najúspešnejší Filip Morvay, ktorý v okresnom kole skončil na 6. mieste. Štvrták Andrej Roth skončil na 3. mieste a Leonardo Yul Chimal-Návojský na 6. mieste. Piatak Martin Kochan získal krásne 2. miesto a šiestak Šimon Pokorný bol najlepší v okrese a získal úžasné 1. miesto. Radosť nám urobili aj siedmak Boris Čížik, ktorý skončil na 9. mieste a ôsmak Adam Petlán, ktorý získal 6. miesto. Srdečne všetkým gratulujeme a pevne veríme, že niektorí postúpia aj na celoslovenské kolo.