• Novinky

            • Turisti z Letnej na Chate pod Soliskom

            • Aj keď u nás v Poprade ešte stále vládne Pani Jeseň, my turisti sme sa presunuli v čase a navštívili Pani Zimu. Kde? No predsa v Tatrách. Neodradila nás ani náročnejšia túra na Chatu pod Soliskom. Hravo sme zdolali zasneženú cestu a nabažili sa výhľadov na Štrbské pleso a jeho okolie. Aj keď hmla mala väčšiu moc, nedokázala nám prekaziť zážitok z výletu. Už teraz sa tešíme na decembrové potulky.

            • Náboj Junior

            • Náboj Junior je medzinárodná súťaž v matematike a fyzike určená pre 4-členné tímy žiakov 8. a 9. ročníka základných škôl a príslušné ročníky osemročných gymnázií.

              25.11.2022 sa tejto súťaže, konanej na Gymnáziu na Kukučínovej ulici v Poprade, zúčastnil aj náš tím, ktorý vytvorili deviataci Lea Kucová, Marek Skokan, Michal Tatarko a ôsmak Miloš Vasiľ.

              Súťaž trvala 120 minút. Na začiatku súťaže mal každý tím 6 úloh. Vždy, keď tím niektorú úlohu správne vyriešil, dostal novú úlohu. Víťazom sa stáva tím, ktorý v danom časovom limite správne vyrieši najviac úloh.

              Úspech v súťaži závisí nielen na schopnostiach jednotlivých členov tímu, ale tiež na tom, ako efektívne dokážu spolupracovať. Potešilo nás, že naši žiaci spoluprácou vyriešili úlohy, ktoré vyžadujú istú dávku vynaliezavosti, kreativity, predstavivosti a logického myslenia a vo veľkej konkurencii 23 tímov obsadili krásne 3. miesto.

              Nášmu tímu srdečne blahoželáme!

            • Deň strašidiel

            • V piatok 11. novembra sme mali v ŠKD popoludnie plné zábavy, smiechu a veselých strašidielkových úloh. Cestou odvahy, skladaním kostry, tvorením veselých príšeriek, priraďovaním nôh pavúkom, obväzovaním múmie, tancujúcimi kostričkami, zisťovaním, čo je v nose Frankiho,  stavaním pyramíd, metlobalom a ďalšími zábavnými úlohami nás previedli dobré čarodejnice, naše pani vychovávateľky. 😊

            • Turisti z Letnej v Belianskej jaskyni

            • Aj keď turisti chodia na kopce, či na prechádzky lesom, nie sú im cudzie ani rôzne podzemné krásy. Preto sme sa rozhodli naše prvé kroky v mesiaci október nasmerovať do podzemia Tatier – do Belianskej jaskyne. Tam sme mali možnosť pustiť uzdu svojej fantázii a vo výzdobe hľadať rôzne podoby zvierat, ľudí, rozprávkových bytostí i rôznych predmetov. Našli sme Jánošíka, dlhý svokrin jazyk, krokodíly, ovečku, medvediu labu, šikmú vežu v Pise, Mikuláša a mnoho ďalších.

            • Deň behu

            • Počuli ste už o dátume 5.11.? Viete, na čo je tento dátum zameraný? No predsa na BEH! :)
              Svetový deň behu spája tisíce ľudí v stovkách miest po celom svete, s cieľom podporiť boj proti chudobe vo svete. A prečo práve beh? Pretože je to jedna z najprirodzenejších aktivít človeka. Prináša nám množstvo fyzických, ako aj psychických benefitov, o čom sme sa mohli v piatok  v ŠKD presvedčiť aj my. Nielenže sme si v tento deň skvelo zabehali, ale aj dokázali, akí výborní bežci sme! :)

            • Exkurzia ôsmakov do Bratislavy

            • V uplynulých dňoch sme so žiakmi ôsmeho ročníka navštívili Bratislavu. Čakalo nás Staré mesto, ktoré sme absolvovali prostredníctvom "prešporáčiku". Bez veľkej námahy a ešte k tomu so skvelým výkladom. Videli sme významné historické pamiatky a dozvedeli sme sa, že Bratislava bola významným mestom aj v minulosti. Z historického centra sme sa presunuli do NR SR. Budovou parlamentu nás previedol pán Adamišin, ktorý nám urobil aj skvelý výklad. Súčasťou prehliadky bola návšteva rokovacej sály, kde sme mohli naživo okúsiť atmosféru rokovania.

              Čo by bola exkurzia Bratislavou bez návštevy Eurovey? No ničím. Takže sme večer strávili v tomto nákupnom centre a potom sme sa presunuli na hostel. 

              Na druhý deň sme navštívili Inchebu, kde bola výstava Bibliotéka a minerály. V množstve kníh si každý mohol nájsť svoje obľúbené žánre, príbehy, autorov. Fantastická prehliadka s možnosťou zakúpenia si nových možností a nových myšlienok. Samozrejme nie každému sa to muselo páčiť, tak sme ešte stihli skočiť do Auparku a potom rýchlo domov.

            • Platba členského na druhý polrok

            • Vážení rodičia - členovia Spolku,

               

              upozorňujeme Vás, že pokiaľ ste zatiaľ neuhradili DOPLATOK k zálohe na členské v Spolku pre šk.rok 2022/23 VO VÝŠKE 13,- €, je nutné tak urobiť NAJNESKôR DO 20. novembra 2022.

              V opačnom prípade Vaše dieťa nebude môcť obdržať Mikulášsky balíček, ani ďalšie nasledujúce plnenia vyplývajúce z Vášho členstva v Spolku.

               

              Údaje pre úhradu:

              suma: 13,- € (ak ste už v úvode šk. roka zaplatili zálohu vo výške 30,- €)

              na účet Spolku (IBAN): SK36 0900 0000 0050 6077 8415

              variabilný symbol: ročník – napr. 3

              poznámka pre prijímateľa: meno a priezvisko dieťaťa a trieda (napr. Zuzana Mrkvičková, 4.X)

               

              Riešenie nezrovnalostí členského / otázky na členské:

              V prípade nejasností ohľadom platby členského, či prípadnej reklamácie nás kontaktujte prosím mailom na clenske.spolok.ssl.pp@gmail.com

              pre jednoduchšiu a rýchlejšiu komunikáciu prosím pridať aj fotokópiu platby členského (ak riešite nezrovnalosti vo výške členského uvedeného v prehľade členského)

              zároveň prosíme v komunikácii vždy uvádzať aj meno a priezvisko dieťaťa a triedu

               

              S pozdravom Lucia Pitonakova