• Novinky

            • Mother's Day - Deň Matiek

            • Milí žiaci, rodičia a priaznivci anglického jazyka,

              dnešnú dvojhodinovku anglického jazyka sme, spolu so žiakmi 3.N triedy, strávili trochu netradične...

              Keďže v nedeľu nás čaká krásny a výnimočný deň, ktorý bude venovaný našim mamám, rozhodli sme sa vyrobiť pohľadnice, ktoré naše mamky určite potešia ...

              Samozrejme, s anglickým venovaním, ktoré sme sa všetci spoločne naučili ...

              Nech sa páči ... malá ukážka našich pohľadníc :-)

            • KRAJSKÉ KOLO FYZIKÁLNEJ OLYMPIÁDY

            • 21.4.2021 sa uskutočnilo krajské kolo Fyzikálnej olympiády.  

              Vyriešiť balík úloh krajského kola Fyzikálnej olympiády potrápilo  šikovné hlavy z celého kraja. O náročnosti úloh svedčí aj skutočnosť, že v celom kraji bolo len 5 úspešných riešiteľov.

              Všetkých nás teší, že Soňa Vasiľová, žiačka 9.Z, je nielen úspešnou riešiteľkou, ale aj  víťazkou krajského kola Fyzikálnej olympiády.

              Srdečne blahoželáme k 1.miestu, prajeme veľa šťastia a ďalších úspechov!

            • Návrat žiakov 5. až 7. roč. od 03.05.2021

            • Vážení rodičia,

              od budúceho pondelka 03. mája 2021 sa môžu vrátiť k prezenčnej forme vyučovania aj žiaci 5. – 7. ročníka základnej školy, nakoľko sa okres Poprad nachádza už v II. stupni varovania (červená farba na mape).           

              Pre žiakov 5. – 7. ročníka ZŠ máme pripravený Plán adaptačného obdobia. Našim cieľom je, aby sme postupným návratom k bežnému prezenčnému vzdelávaniu minimalizovali stresové situácie a vytvorili bezpečné prostredie pre efektívne a zmysluplné vzdelávanie. Prvý týždeň bude vyučovanie prebiehať bez skúšania, testov a písomiek.

              Žiak sa v priestoroch školy pohybuje s povinným prekrytím horných dýchacích ciest (vyhláška ÚVZ č. 175/2021), dezinfikuje si ruky a zamestnanci zabezpečia časté vetranie učební.

              Rodič vyplní cez EDUPAGE elektronické čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti. Forma vzdelávania všetkých žiakov ZŠ a detí MŠ v II. stupni varovania je prezenčná. V prípade akýchkoľvek zmien Vás budeme informovať.

              Žiaci 1. stupňa ZŠ a žiaci 8. a 9. ročníka pokračujú od 03.05.2021 plným rozvrhom hodín zo septembra 2020 vo svojej kmeňovej triede bez presunu žiakov.

              V pondelok 3.5.2021 bude prvá hodina vo všetkých triedach druhého stupňa s triednym učiteľom.

              Žiaci 5. – 7. ročníka ZŠ budú mať prvý týždeň 4 hodiny podľa rozvrhu zverejneného na Edupage, následne pôjdu na obed.

              Obed – prihlásení budú  všetci žiaci. Zákonný zástupca odhlasuje svoje dieťa z obeda deň vopred najneskôr do 14.00 h iba cez Edupage.

               

              Ďakujeme všetkým za spoluprácu a porozumenie

               

              Mgr. Peter Husár

              riaditeľ školy

            • Oznam

            • ZMENA TLAČIVA!!!!!

              Od pondelka 26.4.2021 zákonní zástupcovia detí vypisujú TLAČIVO: Čestné vyhlásenie   súhlas so spracovaním osobných údajov v zmysle nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov, ktorým sa ruší smernica 95/46/ES (všeobecné nariadenie o ochrane údajov)/.

              Príloha č. 11a - Zákonný zástupca - Čestné vyhlásenie a súhlas so spracovaním údajov

               

              Mgr. Peter HUSÁR

              riaditeľ školy

            • BIOLOGICKÁ OLYMPIÁDA KAT. D

            • V utorok 20.4.2021 prebehlo dištančnou formou okresné kolo biologickej olympiády v kategórii mladších žiakov (6. a 7.ročník). V teoreticko - praktickej časti súťažiaci riešili vedomostný test spojený s praktickými úlohami. Teší nás, že obe reprezentantky našej školy boli úspešnými riešiteľkami a dokonca Lea Reichová zo 7.B získala 1.miesto. Lea Kucová zo 7.B obsadila veľmi pekné 13.miesto.

              V projektovej časti našu školu reprezentovala žiačka Tamara Markóčiová zo 6.S triedy. Vo svojom projekte sa v  tejto neľahkej situácii venovala porovnaniu účinnosti prírodnej a bežnej kozmetiky. So svojou prácou sa umiestnila na krásnom 2.mieste.

              Srdečne blahoželáme a spoločne sa tešíme z dosiahnutých úspechov!

            • Milí rodičia a žiaci,

            • na základe COVID automatu sa okres Poprad stále nachádza v III. stupni varovania. V týždni od 26.04.2021 pokračujeme v tejto forme vzdelávania:

              1. stupeň ZŠ - prezenčne (platný test jedného rodiča,  alebo splnenie výnimky)

              8. a 9. ročník ZŠ - prezenčne (platný test jedného rodiča, test  žiaka, alebo splnenie výnimky)

              5. až 7. ročník ZŠ - dištančne.

              Prosíme Vás, aby ste si skontrolovali rozvrh, ktorý je na budúci týždeň mierne upravený.

              V Poprade 22.4.2021               

                                                               Mgr. Peter Husár

                                                                                                            riaditeľ školy

            • Pytagoriáda

            • Minulý týždeň v dňoch 13. a 14. apríla sa konalo okresné kolo matematickej súťaže Pytagoriáda. V tejto súťaži nejde len o to, či súťažiaci  správne vypočítajú príklady, ale aj o to, či sú dostatočne rýchli. 

               S radosťou môžeme povedať, že takí žiaci na našej škole sú. Do súťaže sa zapojili viacerí, ale medzi tretiakmi sa najviac darilo Martinovi Kochanovi, ktorý skončil na 6. mieste. Štvrták Šimon Pokorný si svojou presnosťou a rýchlosťou vybojoval krásne 1. miesto a stal sa tak najlepším v okrese. Medzi piatakmi sa z našej školy najlepšie umiestnila Anna Ginajová, ktorá skončila na 47. mieste. Šiestak Adam Petlán bol tiež veľmi úspešný a získal pekné si  3. miesto. Aj Lea Viktória Zalomová spomedzi siedmakov má byť na čo pyšná, veď skončila na 10. mieste. Všetkým, ktorí sa súťaže zúčastnili, srdečne blahoželáme.

            • Oznámenie

            • S účinnosťou od 19. apríla 2021 na základe rozhodnutia Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu č: 2021/12811:1-A1810 zo dňa 12. apríla 2021 podľa § 150 ods. 8 zákona č.245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov v súlade s opatreniami Úradu verejného zdravotníctva SR a zverejneného manuálu „Návratu do škôl 2021

              od 19. apríla 2021 prebieha vyučovanie na našej škole nasledovne :

              • Žiaci – 1. stupňa / ročníky 1. – 4. / sa učia prezenčne
              • Žiaci – 2. stupňa (ročníky 8. – 9.) sa učia prezenčne s negatívnym testom  žiaka a jedného rodiča
              • Žiaci – 2. stupňa / ročníky 5. – 7. / pokračujú v dištančnom vyučovaní doma
              • ŠKD  -  pracuje prezenčne
              • ŠJ   -   v prevádzke  pre žiakov prezenčného vzdelávania. Prihlasovanie a odhlasovanie stravy je výlučne v kompetencii zákonného zástupcu – cez EDUPAGE

              Je potrebné, aby pri prvom nástupe žiak predložil negatívny test zákonného zástupcu a tiež žiaka, pričom nesmie byť starší ako 7 dní a vyhlásenie o bezinfekčnosti žiaka II. stupňa, ktoré je potrebné podať elektronicky cez Edupege.

              V Poprade14.4.2021               

                                                               Mgr. Peter Husár

                                                                                                            riaditeľ školy

            • Vyučovanie od 12. apríla 2021

            • Vážení rodičia,

              od pondelka 12.04.2021, budú  materská škola, prvý stupeň základnej školy a školský klub detí otvorené pre deti všetkých rodičov. Aj naďalej podľa platných predpisov platí podmienka pretestovania zákonného zástupcu.

              Rodič opäť predkladá vyhlásenie o bezinfekčnosti nie staršie ako 7 dní (odporúčame cez EDUPAGE, alebo vytlačené, ktoré rodič poskytne k nahliadnutiu pri vstupe do školy).

              Prihlasovanie a odhlasovanie stravy je výlučne v kompetencii zákonného zástupcu – obvyklým spôsobom – cez EDUPAGE.

              2. stupeň pokračuje dištančne.

              Mgr. Peter Husár

                 riaditeľ školy

            • Krajské kolo dejepisnej olympiády

            •      Ako sme prednedávnom avizovali, naši žiaci sa zúčastnili krajského kola dejepisnej olympiády. Všetci traja boli úspešnými riešiteľmi a opäť tak spravili dobré meno sebe i našej škole.

                   V kategórii C (deviataci) obsadil Michal Murár z 9.Z 5.-7. miesto. V kategórii D (ôsmaci) sa darilo Tamarke Kocvárovej z 8.M, keď v tvrdej konkurencii skončila na 12. mieste a napokon v E kategórii (siedmaci) bodoval Miško Tatarko (7.B) a umiestnil sa na 8. mieste.

                   Všetkým srdečne blahoželáme!

            • Milí rodičia a žiaci,

            • aj napriek zhoršenej epidemiologickej situácii v okrese Poprad (čierna farba v Covid automate) bude vyučovanie v škole pokračovať v budúcom týždni od 29.03.2021 v prezenčnej forme na 1. stupni ZŠ. Žiaci 3.C nastúpia do školy 30.03.2021. Všetci žiaci 2. stupňa pokračujú v dištančnej výučbe doma.

              Veľkonočné prázdniny sú od 1. do 6. apríla 2021. Do školy sa nastupuje 7. apríla 2021 (streda).

              Informácie o forme vyučovania po Veľkonočných prázdninách zverejníme na našej edupage stránke.

               

              Mgr. Peter Husár

                 riaditeľ školy

            • MATEMATICKÁ OLYMPIÁDA

            • Bystré hlavičky sa aj tento rok zapojili do riešenia zložitých príkladov matematickej olympiády. Zatiaľ sa uskutočnilo okresné kolo pre žiakov 5. a 9. ročníka, kde nás zastupovala piatačka Anna Ginajová, ktorá skončila na peknom 10. mieste a deviatačka Soňa Vasiľová, ktorá skončila na delenom 2. - 4. mieste. Soňa postúpila aj na krajské kolo, v ktorom sa jej  darilo ešte viac a súťaž vyhrala. Srdečne jej k 1. miestu gratulujeme.

            • BIOLOGICKÁ OLYMPIÁDA

            • Naša škola sa v tomto náročnom období môže pochváliť ďalším úspechom. Žiačka Nina Petlánová sa stala víťazkou okresného aj krajského kola teoreticko - praktickej časti biologickej olympiády v kategórii C, v ktorých obsadila 1.miesto. Úspešnou riešiteľkou okresného kola bola aj Soňa Vasiľová, ktorá získala pekné 4.miesto. 

              Srdečne blahoželáme!

            • Fyzikálna olympiáda

            • Veľmi sa tešíme, že náročné pandemické obdobie nezastavilo kolobeh vedomostných súťaží. Po úspešnom vyriešení úloh domáceho kola Fyzikálnej olympiády sa s najlepšími riešiteľmi z Popradu, Kežmarku a Starej Ľubovne úspešne popasovala a balík náročných úloh vyriešila s najväčším počtom bodov naša deviatačka, Soňa Vasiľová. Stala sa víťazkou 62. ročníka Fyzikálnej olympiády v obvodnom kole v kategórii E.

              Srdečne blahoželáme a prajeme veľa šťastia a úspechov.

            • Oznam

            • Vážení rodičia, milí žiaci. Touto cestou Vám oznamujeme, že riaditeľ  Spojenej školy, Letná ulica 3453/34 v Poprade nariaďuje v zmysle platných usmernení dištančnú formu štúdia žiakom 1. stupňa ZŠ od 17.  marca 2021 do 26. marca 2021 a žiakom 3.C triedy až do 29. marca 2021 vrátane.

               

              V zmysle Rozhodnutia ministra školstva z 5. februára 2021, číslo 2021/10079:1-A1810 a v znení Manuálu Covid - školský semafor pre základné školy a školské zariadenia (aktualizované 11.12.2020), riaditeľ Spojenej školy, Letná ulica 3453/34 v Poprade nariaďuje dištančnú formu štúdia žiakom 1. stupňa ZŠ v organizačnej zložke: Základná škola, Letná ulica 3453/34, Poprad v dňoch

              17. - 26. marca 2021

               

              Odôvodnenie

              Na základe usmernenia MŠVVaŠ SR, ak sa u niektorého zo žiakov, ktorým sa neumožňuje dochádzka do školy, počas doby zatvorenia tried potvrdí ochorenie na COVID-19, prerušuje sa štandardný výchovno-vzdelávací proces v celej škole a postupuje sa podľa usmernenia miestne príslušného RÚVZ. V triede 2.R, 3.C, 3.S  bolo potvrdené ďalšie ochorenie na COVID-19. RÚVZ v Poprade bolo kontaktované.

              Deti sú automaticky odhlásené zo stravy.

              Počas uvedených dní budú vyučujúci komunikovať so žiakmi prostredníctvom TEAMS, ZOOM alebo iným spôsobom, o ktorom budú žiaci informovaní vopred cez EDUPAGE. V prípade, že sa žiak nemôže zúčastniť online výučby, je potrebné informovať vyučujúceho vopred z dôvodu, že prítomnosť žiakov na dištančnom vzdelávaní je evidovaná a povinná.  Postupovať sa bude podľa aktuálne zverejneného rozvrhu hodín na daný deň (EDUPAGE). Prípadné zmeny budú na webovej stránke školy a v suplovaní cez EDUPAGE.

              Ďakujeme za pochopenie.

               

              Mgr. Peter Husár

              riaditeľ školy
               

            • Rozhodnutie Regionálneho úradu verejného zdravotníctva so sídlom v Poprade

            • Na základe Zápisnice o epidemiologickom vyšetrení RÚVZ zo dňa 15.3.2021, je potrebné karanténne opatrenie pre žiakov 3.S a pedagogických zamestnancov. Prerušenie výchovno-vzdelávacieho procesu v triede 3.S bude v termíne od 12.3.2021 do 26.3.2021 (vrátane).

              Poučenie a celé znenie zápisnice: Zápisnica o epidemiologickom vyšetrení - 3.S

               

              Na základe Zápisnice o epidemiologickom vyšetrení RÚVZ zo dňa 16.3.2021, je potrebné karanténne opatrenie pre žiakov 2.R a pedagogických zamestnancov. Prerušenie výchovno-vzdelávacieho procesu v triede 2.R bude v termíne od 13.3.2021 do 26.3.2021 (vrátane).

              Poučenie a celé znenie zápisnice: Zápisnica o epidemiologickom vyšetrení - 2.R

               

              Na základe Zápisnice o epidemiologickom vyšetrení RÚVZ zo dňa 16.3.2021, je potrebné karanténne opatrenie pre žiakov 3.C a pedagogických zamestnancov. Prerušenie výchovno-vzdelávacieho procesu v triede 3.C bude v termíne od 16.3.2021 do 29.3.2021 (vrátane).

              Poučenie a celé znenie zápisnice: Zápisnica o epidemiologickom vyšetrení - 3.C

            • Usmernenie k používaniu rúška a respirátorov v školách s účinnosťou od 15. 3. 2021

            • V zmysle vyhlášky č. 111/2021 Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky z 11. marca 2021, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia k povinnosti prekrytia horných dýchacích ciest, od 15. marca 2021 platí nasledovné:

              Deti v materských školách a špeciálnych materských školách

              do 6 rokov veku nie sú povinné používať v zmysle vyhlášky ÚVZ SR „za účelom prekrytia horných dýchacích ciest (nos a ústa) preventívnu ochrannú pomôcku, ktorou je rúško, respirátor bez výdychového ventilu, šál, alebo šatka a to na verejnosti v exteriéroch alebo na verejnosti v priestoroch interiérov budov“.

              Používanie takýchto ochranných pomôcok však vysoko odporúčame.

              Žiaci v základných školách – I. stupeň

              sú povinní v zmysle vyhlášky ÚVZ SR používať „za účelom prekrytia horných dýchacích ciest (nos a ústa) preventívnu ochrannú pomôcku, ktorou je rúško, respirátor bez výdychového ventilu, šál, alebo šatka a to na verejnosti v exteriéroch alebo na verejnosti v priestoroch interiérov budov“/domov/.

              Žiaci v základných školách – II. stupeň

              sú povinní v zmysle vyhlášky ÚVZ SR používať „za účelom riadneho prekrytia horných dýchacích ciest (nos a ústa) preventívnu ochrannú pomôcku, ktorou je respirátor alebo obdobný prostriedok (vždy bez výdychového ventilu) naplňujúci minimálne všetky technické podmienky a požiadavky pre filtračnú polomasku s klasifikáciou najmenej FFP2 podľa normy STN EN 149+A1 a to na verejnosti v priestoroch interiérov budov alebo v prostriedkoch verejnej dopravy“.

               

              Zamestnanci škôl a školských zariadení

              sú povinní v zmysle vyhlášky ÚVZ SR používať „za účelom riadneho prekrytia horných dýchacích ciest (nos a ústa) preventívnu ochrannú pomôcku, ktorou je respirátor alebo obdobný prostriedok (vždy bez výdychového ventilu) naplňujúci minimálne všetky technické podmienky a požiadavky pre filtračnú polomasku s klasifikáciou najmenej FFP2 podľa normy STN EN 149+A1 a to na verejnosti v priestoroch interiérov budov alebo v prostriedkoch verejnej dopravy“.

              Žiaci/zamestnanci v základných umeleckých školách a jazykových školách

              sa riadia primerane vyššie uvedenými opatreniami pre jednotlivé skupiny osôb, a teda taktiež postupujú v zmysle aktuálne platnej vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva č. 111/2021.

              Výnimky

              Výnimky z prekrytia horných dýchacích ciest (nosenia rúška alebo respirátora) upravuje aktuálna vyhláška č. 111/2021 Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky z 11. marca 2021 dostupná online:

              https://www.minv.sk/swift_data/source/verejna_sprava/vestnik_vlady_sr_rok_2021/ciastka_46_2021.pdf

              Na všetkých miestach, kde sa v manuáloch pre školy a školské zariadenia, ktoré upravujú organizáciu a podmienky výchovy a vzdelávania pre školský rok a akademický rok 2020/2021 zverejnených na https://www.minedu.sk/manual-opatreni-pre-skoly-a-skolske-zariadenia/ používa slovo „rúško“, vo vzťahu k žiakom II. stupňa základnej školy, žiakom strednej školy, študentom, zamestnancom a zákonným zástupcom ide o „respirátor“.

      • Kontakt

        • Spojená škola, Letná 3453/34, Poprad
        • 052/7895 182 052/7895 181 - MŠ
        • Letná ulica 3453/34 058 01 Poprad Slovakia
        • 37876899
        • 2021671795
        • PhDr. Peter Husár, riaditeľ školy; riaditel@ssletnapp.sk; mobil: 0910 945 955
        • Mgr. Alena Labusová, zástupkyňa pre prvý stupeň; zastupca1st@ssletnapp.sk; mobil: 0910 890 006
        • Mgr. Alena Skokanová, zástupkyňa pre druhý stupeň; zastupca2st@ssletnapp.sk; mobil: 0910 890 005
        • Mgr. Renáta Kurdeľová, vedúca ŠKD; skd@ssletnapp.sk; mobil: 0911 539 138
      • Prihlásenie