• Novinky

            • Mimoriadny oznam pre stravníkov

            • Z dôvodu uzávierky ku koncu školského roka 2020/2021 a vynulovania stravného listu žiadame stravníkov, aby posledné odhlášky z obedov uskutočnili najneskôr dňa 25.06.2021, t. j. piatok do 12. 00 h. a to na dni 28., 29. a 30.06.2021. Po tomto termíne prihlasovanie a odhlasovanie nebude možné. V tieto dni je možné si obed odobrať.

                                                                                         Ďakujeme za pochopenie.

            • Beseda so spisovateľom a prírodovedcom Miroslavom Sanigom

            • My, štvrtáci, sme sa už počas hodín prírodovedy naučili mnoho informácií, ale chceli sme si vypočuť aj zážitky, skúsenosti i rady od vzdelaného, skúseného a nadšeného milovníka našej prírody.

              V pondelok, 14. júna, sme sa cez aplikáciu ZOOM spojili s prírodovedcom a spisovateľom,  pánom Sanigom, ktorý nám porozprával o jeho láske k prírode.

              Pred besedou sme si pozreli niektoré populárno–vedecké knižky o živote našej prírody, ktorých autorom je práve pán Saniga. Na besedu sme si pripravili otázky, na ktoré nám s radosťou odpovedal.

              Dozvedeli sme sa nové informácie o mnohých živočíchoch a rastlinách, videli sme, ako to vyzerá v jeho rozprávkovej vtáčej záhrade a zasmiali sme sa na dobrodružných zážitkoch milého pána Sanigu.

              Za stretnutie a rozhovor s pánom prírodovedcom, spisovateľom a za motiváciu vážiť si prírodu okolo nás, ďakujeme.

            • Ešte existujú dobrí ľudia...

            •    Koncom mája sme mali my, Cestovatelia, netradičnú hodinu slovenského jazyka. Dohodli sme si plán práce na mesiac jún. Rozdelili sme sa na štyri skupiny. V mojej skupine bol Šimon, Matej a Vratko. Našou úlohou bolo zájsť do predajne Farby Laky na Podtatranskej ulici v Poprade a vypýtať farby ako sponzorský dar na maľovanie školskej brány.

                 Nebolo jednoduché nájsť popoludnie, kedy by sme tam mohli ísť všetci spolu. Nakoniec sme sa zhodli na tom, že 1.6.2021 o pol štvrtej by to vyhovovalo každému. Stretli sme sa pred predajňou a nesmelo vošli dovnútra. Vysvetlili sme pani predavačke, prečo sme prišli. Povedala nám, že to budeme musieť vybaviť priamo so šéfom, ktorý bude v predajni až vo štvrtok.

                 Pani učiteľka nám pomohla napísať a vytlačiť oficiálnu žiadosť o sponzorský dar, na ktorú sa podpísali všetci spolužiaci. 3.6.2021 sme sa opäť stretli pred predajňou a ukázali sme žiadosť pánovi šéfovi. Bol to milý pán, ktorý nám daroval tri menšie a štvrtú veľkú plechovku farieb, štetce, rukavice a farbičky s pexesom. Tešíme sa, že sa nám to podarilo, hoci to pre nás bolo niečo nové a neznáme. Cítili sme zodpovednosť a trošku aj obavy z toho, ako na našu prosbu zareagujú v predajni. Zistili sme ale, že dobrí ľudia existujú...

              Ďakujeme.

            • Prírodoveda vo voľnej prírode

            • Tretiaci sa na hodinách prírodovedy učia o liečivých a jedovatých rastlinách a o ich raste. Keď sme premýšľali a navrhovali „Cestovateľský plán akcií na jún“ napadlo nám, že by bolo skvelé, učiť sa o rastlinách priamo v prírode. Preto sme sa v piatok, 4.6.2021, učili netradične. Našou triedou sa stala Botanická záhrada v Tatranskej Lomnici. Krásne prostredie pod Lomnickým štítom plné vzácnych druhov tatranských kvetov, stromov a tráv.

              Cestovali sme električkou cez Starý Smokovec. Pred vstupom do botanickej záhrady sme si prečítali pravidlá správania sa v záhrade. Mnohé rastliny sú endemitmi a ich trhanie alebo poškodenie je zakázané. V botanickej záhrade sme prechádzali chodníkmi, ktoré lemovali skalky, rašelinisko a dokonca i jazierka a vodopád. Zaujímavé bolo vidieť aj lapač Lykožrútov. Zo zvierat sme videli dospelého Skokana hnedého, žubrienky a ryby, nad jazerom lietala vážka a po jeho hladine sa korčuľovali Korčuliarky. Kúpili sme si i suveníry: rastlinky, ktoré si doma posadíme do skalky alebo na balkón. Mnohé z rastlín sme si zapísali do zápisníkov a doma sme zisťovali, ktoré z nich sú jedovaté, ktoré liečivé a zákonom chránené. Späť sme cestovali motorovým vlakom cez Studený Potok. Túto exkurziu sme si užili a učenie v prírode na čerstvom tatranskom vzduchu tiež. S pozdravom Vaši spolužiaci Cestovatelia.

            • Výsledky zberu

            •   Aj tento rok sa naša škola zapojila do zberu plastových vrchnáčikov, použitých zubných kefiek a bateriek, aby tak pomohla znížiť environmentálnu záťaž našej planéty a podporiť rehabilitáciu ťažko chorých detí. Napriek zložitej situácii a pandemickým opatreniam sa nám podarilo vyzbierať spolu 449 kg vrchnáčikov, 1405 kefiek a 465 kg bateriek. 

               

              Najlepšími "zberačmi" sa stali triedy:

               - vrchnáčiky: I.stupeň - 1. Rybičky                II.stupeň: 1. Astronómovia

                                                            2. Indiáni                                     2. Piráti

                                                            3. Smajlíci                                    3. Moreplavci

               

              - zubné kefky:                   1. Indiáni                                     1. Astronómovia

                                                           2. Farbičky                                  2. Objavitelia

                                                           3. Rybičky                                    3. Stopári

               

               - baterky:                       1. Rybičky                                    1. Astronómovia

                                                        2. Farbičky                                   2. Bicyklisti

                                                        3. Indiáni                                      3. Piráti

               

              Víťazom blahoželáme!

               

               

            • Čo sa deje v kmeni stromu?

            • V piatok 4.6.2021 triedu 5.S navštívil lesný pedagóg a pracovník TANAPU pán Igor Stavný. Zážitkovou formou deťom vysvetlil, ako vznikajú letokruhy a čo sa deje vnútri kmeňa stromu, dokonca sa na jednotlivé jeho časti zahrali spoločnú hru. Po vypracovaní pracovného listu sme  na školskom dvore robili uhlíkom odtlačky kôry rôznych stromov. Strávili sme príjemné dopoludnie a dozvedeli sa veľa nových a zaujímavých informácií.

            • ZOO na Letnej

            • Na piatok 4. júla 2021 sme sa všetci veľmi tešili. Čakalo na nás veľa zábavy, plnili sme úlohy, skladali obrázky,prekonávali strach na pyramíde odvahy s pavúkmi, skákali ako žabky, či vo vreci, alebo ako rôzne zvieratká. Čistili sme bazén, prevážali medvede, chodili ako slony. Smiali sme sa pri opičkových grimasách, liezli cez tunel a hľadali motýľov, nezabudli sme nakŕmiť leva, prevetrali sme naše dva tátoše. Na záver sme kriedami kreslili zvieratána plochu pred školou. Ej, veruže nám bolo veselo. Pozrite si naše fotky :)

            • Prehliadka námestia a Kostola sv. Egídia s výstupom na vežu

            • Dňa 25. a 27. mája 2021 sa štvrtáci zúčastnili prehliadky centra mesta Poprad so sprievodcom. Pán Rasťo, pracovník z Mestskej informačnej kancelárie, nám pútavo porozprával o histórii mesta Poprad a jeho prímestských častiach. Dozvedeli sme informácie o významných osobnostiach nášho mesta a historických pamiatkach zdobiace naše námestie. Pred sochou sv. Egídia sme si pripomenuli život a legendu tohto mnícha a pustovníka. Vstúpili sme do Kostola sv. Egídia, kde sme si prezreli jeho vnútro. Naše putovanie pokračovalo výstupom na zvonicu, odkiaľ sme mali krásny výhľad na Poprad a jeho okolie. Pred popradským múzeom sme sa po kvízových otázkach rozlúčili so sprievodcom a plní dojmov a zážitkov sme sa vrátili do školy. centrum_pp_PL_deti.pdf

            • Prvácke hľadanie pokladu.

            • Huráááá. Deň detí je tu! Na tento deň sme sa veľmi tešili a naše pani učiteľky pripravili pre nás zaujímavý program  - cestu za pokladom. Postavičky z rozprávkových kníh vyhnali pirátov, ktorí stroskotali v našej škole. Piráti pri úteku však zabudli na poklad a našou úlohou,  ho bolo nájsť. Nebola to cesta ľahká! Museli sme prelúskať veľa zašifrovaných odkazov a splniť mnohé úlohy. Ale keďže sme šikovní prváci, všetko sme zvládli a poklad hravo našli. Ako sa nám darilo? Pozrite sa na to spolu s nami.

            • Beseda s Petrom Hámorom

            • I na MDD online?

               

              1.jún je sviatok všetkých detí sveta, je MDD.

              Rodičia sa v ten deň snažia deťom nakúpiť rôzne darčeky, alebo im urobiť radosť spoločne stráveným časom. Naším druhým domovom je naša škola, v ktorej sme MDD oslávili spoločne s našimi pani učiteľkami a spolužiakmi.

              My Cestovatelia sme na konci mája premýšľali nad aktivitami, ktorými by sme mohli obohatiť naše učenie v mesiaci jún. Jednou z nich bolo i zorganizovať online besedu so známou popradskou osobnosťou. My chlapci, zanietení športovci a fanúšikovia horolezectva sme navrhli stretnutie s Petrom Hámorom. Na internete sme vyhľadali jeho telefónne číslo i mailovú adresu a spoločne sme si prichystali aj formu rozhovoru a otázky, ktoré by sme sa ho radi opýtali. I dievčatá mali prichystané otázky. V piatok, 28.5.2021 na hodine informatiky sme pánovi Hámorovi osobne zatelefonovali. Už z jeho reakcie na našu prosbu bolo cítiť jeho optimizmus a radosť. Pozvanie na besedu prijal a my sme sa nevedeli dočkať utorkového rána.

              V utorok 1.6.2021 sme sa hneď na prvej hodine spojili cez aplikáciu Skype. Pána Petra sme sa pýtali na jeho prípravu a výstupy na najvyššie vrchy sveta, na ocenenia, ktoré získal ale i na jeho spomienky na školu. Z jeho odpovedí sme s potešením zistili i to, že jeho obľúbenou knihou bol aj nami obľúbený titul „Traja pátrači“.  Peter Hámor, nám na všetky naše otázky veľmi pekne odpovedal, snažil sa povedať i veľmi náročné veci takou rečou, aby sme mu my, deti, rozumeli. Bol veľmi milý a optimisticky naladený a obohatil náš sviatok.  My, Cestovatelia z 3.C mu za to srdečne ďakujeme a do ďalších rokov mu želáme veľa zdravia a sily, aby sa mu podarilo vyliezť na mnoho nádherných vrchov sveta. S pozdravom Vaši Cestovatelia. :)

            • Ako štvrtáci získali vstupenku do 5. ročníka

            • 31. mája 2021 prišli ôsmaci medzi štvrtákov so zaujímavou pozvánkou:

              " Milý spolužiak, dozvedeli sme sa, že v budúcom školskom roku budeš patriť medzi najmladších žiakov druhého stupňa ZŠ a my, ôsmaci, budeme naopak najstaršími žiakmi v škole. A preto dovoľ, aby sme Ťa 1. júna 2021, v utorok, mohli sprevádzať pri riešení úloh z fyziky, chémie, geografie, biológie a logiky, s ktorými sa na 2. stupni stretneš. Nebude to ale jednoduché. Potrebuješ odvahu, sústredenosť a zručnosť spolupráce, aby si na záver mohol získať vstupenku do 5. ročníka. Nemaj obavy, my spolužiaci si musíme pomáhať a preto to spolu určite zvládneme. Tešíme sa na Teba, budúci piatak :-).  S pozdravom budúci deviataci. "

              Pre štvrtákov bola táto pozvánka potešením, ostali plní napätia a zvedavosti. Napokon si s úlohami  v skupinách hravo poradili. Vďaka žiakom z 8.P tak zažili dobrodružný Deň detí.

            • ZUŠ LETNÁ LETÍ K LETU 2021

            • Milí rodičia a priatelia školy!

              Každoročne sme Vás v tomto čase pozývali na záverečné vystúpenia žiakov našej ZUŠ-ky, ktoré sa konali v Dome kultúry Poprad, Tatranskej galérii a iných verejných priestoroch mesta Poprad. Posledné mesiace nám ukázali, že musíme hľadať nové cesty, ako Vám našu spoločnú prácu predstaviť. Vymysleli sme projekt s názvom ZUŠ LETNÁ LETÍ K LETU 2021 a prostredníctvom krátkych videí sa s Vami chceme podeliť o radosť z toho, že napriek online výučbe a vzájomnej odlúčenosti dokážeme pracovať a tvoriť spoločne. 😃🎶💃🎭🎨

               

              ⭐️ ZUŠ LETNÁ  LETÍ  K LETU 2021⭐️

              Jedinečný komiksový príbeh našich absolventov, ktorým vás bude sprevádzať havran Ignác, budeme zverejňovať postupne od

              18. mája do 24. júna 2021.

               

              Sledujte nás každý utorok a štvrtok na sociálnych sieťach a našom YouTube kanáli!

              YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=LdTzB4tWdIE&list=PLJfVg3f02TQz0wfKwviyqy7s8NBuYChFn&ab_channel=ZU%C5%A0Letn%C3%A1%2CPoprad

              ZUŠ Letná letí k letu 01/2021 - Nátan Sonoga - YouTube

              UŽ JE TO TU! LEEEETÍÍÍÍÍÍMEEEE! Chcete vidieť, ako havran Ignác pomohol flautistovi Nátanovi pristáť na školskom dvore? A kde všade koncertoval Nátan? A zahr...

              www.youtube.com

               

              FB: https://www.facebook.com/zusssletnapo... 

              IG: https://www.instagram.com/zus_ssletna... https://zuspp.edupage.org/ https://spojenaskolapoprad.edupage.org/

               

              Prvý diel našej série už letí svetom sociálnych sietí!

              Klikajte a zdieľajte!

               

              Flauta: Nátan Sonoga 

              Triedny učiteľ: Silvia Franková 

              Skladba: Daniel Melbach - Capricio

              • Námet: "Komiks tím" ZUŠ Letná 
              • Réžia: Alena Váradyová, Blažena Kalivodová, Martin Krigovský 
              • Produkcia: Blažena Kalivodová 
              • Autor komiksu: Michal Fric 
              • Zvuk: Mário Karas 
              • Kamera, strih: Martin Krigovský
                 

              Prajeme Vám príjemné sledovanie!


               

              Kolektív učiteľov a žiakov ZUŠ pri Spojenej škole Letná v Poprade

            • Milí rodičia,

            • každým dňom sa do nášho života dostávajú nové, moderné technológie, ktoré nám pomáhajú v rôznych smeroch. Preto  sme sa v škole rozhodli testovať dochádzkový systém, ktorý je prepojený s edupage. Žiak sa pri vchode do budovy "pípne" a rodič automaticky dostane notifikáciu , že je dieťa v škole. Rovnako pri odchode zo školy. Viete si skontrolovať,  či dieťa prišlo bezpečne do školy, čas, kedy do školy prišlo, alebo odišlo. Na čipovanie sa používa rovnaký čip ako v jedálni. Výhodou je aj to, že si čipom vie žiak otvoriť dvere školy a nemusí čakať na pani upratovačku. Keď učiteľ vypĺňa dochádzku v elektronickej triednej knihe, vidí, ktorí žiaci fyzicky nie sú v škole.  

              Momentálne tento systém len testujeme, ak sa systém ukáže ako prospešný, spustíme ho od septembra budúceho roka. Ak sa žiak v nasledujúcich týždňoch neprihlási, alebo neodhlási, nič sa nedeje, zatiaľ len chceme overiť funkčnosť systému. Ak Vám viac krát za deň príde notifikácia, že dieťa prišlo, alebo odišlo zo školy, neznamená to, že dieťa školu opustilo, len sa možno zo zvedavosti viac krát čipovalo. Naďalej odchádzajú žiaci na prvom stupni podľa dohodnutých časov z ŠKD a žiaci druhého stupňa po skončení vyučovania.

              ďakujeme Vám za pochopenie a spoluprácu

               

              Mgr. Peter Husár

              riaditeľ školy

            • Popradské rašelinisko

            • Počuli ste už niečo o popradskom rašelinisku? Viete aký je rozdiel medzi rašeliniskom, mokraďou, lúžnym lesom a slatinami? Na tieto otázky už vedia odpovedať žiaci 5O, vďaka prednáške Martinky Proháczkovej z TANAPu. Na tejto besede sa žiaci tiež dozvedeli,  že rašeliniská sú veľmi dôležité pre prírodu a že v prírode funguje biodiverzita, ktorá je kľúčová pre ekosystém. Druhou časťou besedy bude návšteva popradského rašeliniska, kde si deti nesmú zabudnúť gumáky.

              Tešíme sa na výlet do prírody!

            • Ponuka letných táborov od CVČ

            • CVČ v Poprade organizuje pre žiakov od 7-15 rokov denné a pobytové tábory, ktoré sú rozmanitého zamerania. 

              Dávame do pozornosti hlavne 8- dňový pobytový tábor v klimatických kúpeľoch Smerdžonka, na Slovensku pre deti zdravé aj trpiace post covidovými symptómami. Všetkým deťom budú poskytované  procedúry, návšteva wellnes centra, k dispozícií bude vnútorný aj vonkajší bazén, športoviská, atrakčné hry, bude realizovaný bohatý animačný program. Strava 5x denne, pitný režim, odmeny sú zabezpečené. CVČ ponúka v bezpečnom priestore socializáciu, zábavu, radosť a príjemne strávené chvíle v krásnom prostredí Červeného Kláštora pod dozorom lekárov s 24 hodinovou starostlivosťou. V niektorých prípadoch si rodič môže uplatniť u svojho zamestnávateľa aj preplatenie určitej sumy, či už zo sociálneho fondu, príspevkom z odborovej organizácie alebo uplanetním rekreačneho poukazu. 

              Kontakty sú uvedené na plagátoch.

              Plagát CVČ Letné tábory 2021

              Plagát CVČ - Červený Kláštor

               

              Tešíme sa spolu na prázdniny. 

            • Ponuka denných táborov

            • Milí rodičia, dávame do pozornosti možnosť prihlásenia do denných táborov počas letných prázdnin. Denné tábory organizujú Target škola s Legárňou a prebiehajú v Poprade a vo Vysokých Tatrách. 

              Rôzne zameranie táborov, avšak majú spoločné to, že ranné stretávanie detí je v popradskej Target škole a celodenný program na čerstvom tatranskom vzduchu s celodennou stravou, troškou vzdelávania a nabitým programom. 

              Vyberte si popradský alebo iný  z tejto kompletnej ponuky na stránke www.legaren.sk.

              Využite aj rekreačné poukazy a spestrite vašim deťom leto!

               

              PaedDr. Branislav Švec

              riaditeľ

              ____________________________________________________

              TARGET Jazyková škola - Najrýchlejšia cesta k cudzím jazykom

              LEGÁREŇ Detské centrum - Kockaté hlavy? Kdeže!

              Web: www.target-skola.sk, www.legaren.sk

              Email:  info@target-skola.sk

              Tel:   0948 47 46 01

            • Pravidlá pre školy od 10. mája 2021

            • Od pondelka 10. mája 2021 sa okres Poprad nachádza v I. stupni varovania. Školy a školské zariadenia v zmysle platného Covid automatu vydaného MŠVVaŠ SR postupujú nasledovne:

               

              1. materské školy vrátane špeciálnych materských škôl – prezenčne

              2. základné školy  – prezenčne

              3. základné umelecké školy – prezenčne (individuálna aj skupinová forma) 

              4. zariadenia školského stravovania – prezenčne

              5. centrum voľného času – prezenčne

               

              Zamestnanci škôl a školských zariadení podľa vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR     č. 200/2021  pre I. stupeň varovania  nemajú povinnosť testovať sa, zamestnávateľovi predkladajú prílohu č. 9/c uvedenú v manuáli Návrat do škôl 2021 (s účinnosťou k 3. máju).

              Žiaci a ich zákonní zástupcovia podľa vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR                   č. 200/2021  pre I. stupeň varovania  nemajú povinnosť testovať sa, zákonný zástupca žiaka predkladá prílohu č. 8  uvedenú v manuáli Návrat do škôl 2021 (s účinnosťou k 3. máju).

              Aj naďalej platí povinnosť prekrytia horných dýchacích ciest v interiéri respirátorom alebo inou preventívnou ochrannou pomôckou (rúško, šatka, šál) s výnimkou detí v MŠ, osôb so závažnými poruchami autistického spektra a osôb so stredným alebo ťažkým stupňom sluchového, či mentálneho postihnutia. Povinnosť prekrytia horných dýchacích ciest upravuje vyhláška ÚVZ SR č. 175/ 2021 (z 15.04.2021).

            • Mother's Day - Deň Matiek

            • Milí žiaci, rodičia a priaznivci anglického jazyka,

              dnešnú dvojhodinovku anglického jazyka sme, spolu so žiakmi 3.N triedy, strávili trochu netradične...

              Keďže v nedeľu nás čaká krásny a výnimočný deň, ktorý bude venovaný našim mamám, rozhodli sme sa vyrobiť pohľadnice, ktoré naše mamky určite potešia ...

              Samozrejme, s anglickým venovaním, ktoré sme sa všetci spoločne naučili ...

              Nech sa páči ... malá ukážka našich pohľadníc :-)

      • Kontakt

        • Spojená škola, Letná 3453/34, Poprad
        • 052/7895 182 052/7895 181 - MŠ
        • Letná ulica 3453/34 058 01 Poprad Slovakia
        • 37876899
        • 2021671795
        • PhDr. Peter Husár, riaditeľ školy; riaditel@ssletnapp.sk; mobil: 0910 945 955
        • Mgr. Alena Labusová, zástupkyňa pre prvý stupeň; zastupca1st@ssletnapp.sk; mobil: 0910 890 006
        • Mgr. Alena Skokanová, zástupkyňa pre druhý stupeň; zastupca2st@ssletnapp.sk; mobil: 0910 890 005
        • Mgr. Renáta Kurdeľová, vedúca ŠKD; skd@ssletnapp.sk; mobil: 0911 539 138
      • Prihlásenie