Novinky

          • Zmrzlina

          • Leto v ŠKD si užívame a spoločné chvíle na konci školského roka 2021/2022 si spríjemňujeme napríklad aj najlepšou letnou pochutinou
            - zmrzlinou. :)Leto v ŠKD si užívame a spoločné chvíle na konci školského roka 2021/2022 si spríjemňujeme napríklad aj najlepšou letnou pochutinou- zmrzlinou. :)

          • Noc v škole, kino a Pirátske hry

          • Blíži sa koniec školského roka 2021/2022, preto by sme si chceli pripomenúť našu nedávnu akciu v ŠKD. Štvrtok- 2. jún 2022 nebol
            pre nás obyčajným dňom. Po dlhom čase sme sa pripravovali na Noc v škole. Najprv sme si v kine Tatran pozreli rozprávku Ušiak Čiky
            a po večeri nás čakali Pirátske hry s plnením veselých úloh. Chceme poďakovať našim deviatakom, ktorí nám pri hrách pomáhali. Keďže našu
            školu čo nevidieť opustia, prajeme im veľa šťastia v ďalšom štúdiu i v živote. My sme si prešli pestrou skúškou odvahy, zatancovali na
            diskotéke a konečne spali v škole :)Blíži sa koniec školského roka 2021/2022, preto by sme si chceli pripomenúť našu nedávnu akciu v ŠKD. Štvrtok- 2. jún 2022 nebol pre nás obyčajným dňom. Po dlhom čase sme sa pripravovali na Noc v škole. Najprv sme si v kine Tatran pozreli rozprávku Ušiak Čiky a po večeri nás čakali Pirátske hry s plnením veselých úloh. Chceme poďakovať našim deviatakom, ktorí nám pri hrách pomáhali. Keďže našu školu čo nevidieť opustia, prajeme im veľa šťastia v ďalšom štúdiu i v živote. My sme si prešli pestrou skúškou odvahy, zatancovali na diskotéke a konečne spali v škole :)

          • Cestička do školy

          • V tento slnečný štvrtok sme sa stretli  na školskom dvore s ôsmakmi z 8.B. Mali výtvarnú výchovu a my telesnú.  Pripravili pre nás zaujímavú cestičku do školy kriedou na chodník.  Kým ju celú dokončili, zahrali sem si spolu mini futbalový zápas. To bola paráda! Potom sme sa postavili na štart a zdolali všetky úlohy – skákali sme po číslach, hviezdach, prekonali more plné žralokov, dostali sa na ostrov, nazbierali chutné ovocie, prechádzali pomedzi rozprávkové hubky. No a  v cieli sme všetci zakričali: „Poďme to prejsť ešte raz!“

            Ďakujeme J

            Chlapci z 1.M /Motýliky/

          • BOTANIKIÁDA

          • V stredu 25.mája sa piataci Daniel Zacharovský a Bibiána Bartečková zúčastnili regionálneho kola súťaže Botanikiáda. V nádhernom prostredí Botanickej záhrady UPJŠ v Košiciach plnili zaujímavé úlohy spojené s tajomstvom drevín a obaja sa stali ich úspešnými riešiteľmi. Domov si odniesli vlastnoručne zasadenú rastlinku, ale aj nové vedomosti a zážitky.

            Ďakujeme, že sme sa mohli zúčastniť tejto skvelej akcie. Tento deň sme si naozaj užili.☺️

          • Okresné kolo vo vybíjanej mladších žiačok

          • Víťazky vybíjanej z piatich základných skupín sa dňa 23.5.2022 stretli v priestoroch telocvične ZŠ Komenského na okresnom kole vo vybíjanej mladších žiačok. Naše dievčatá v silnej konkurencii preukázali pohybové schopnosti v plnom rozsahu, rovnako tak pohybové zručnosti, tímové herné činnosti, ale i aplikáciu pravidiel, ktoré nadobudli počas tréningov a zápasov v základnej skupine. Po vyrovnaných výkonoch jednotlivých družstiev si naše žiačky vybojovali 2. miesto.

          • Fyzikálna olympiáda Archimediáda

          • Dňa 17.5.2022 sa naši siedmaci, Miloš Vasiľ a Tomáš Fenčák, zúčastnili okresného kola 63. ročníka fyzikálnej olympiády Archimediády. Súťažiaci preverili svoje teoretické vedomosti z fyziky v tajničkách a využitie logického myslenia v riešení príkladov. Zároveň každý súťažiaci predviedol zaujímavý experiment, ktorý vysvetlil.

            Potešilo nás, že Miloš Vasiľ sa umiestnil na 3. mieste a Tomáš Fenčák na 7.mieste.

            Našim úspešným riešiteľom okresného kola Archimediády srdečne blahoželáme.

          • Talentové skúšky pre šk. rok 2022/2023

          • sa uskutočnia v termíne od 16. do 26. mája 2022 v čase od 14.00 do 16.00 hod. do odborov:

            Hudobný:                         16. – 19. 5. 2022 a 23. – 26.5.2022 Letná, aj Komenského

            Tanečný:                          17.  5. 2022 a 24.5.2022 Letná, aj Komenského

            Literárno-dramatický:     17.  5. 2022 a 24.5.2022 Letná

            Výtvarný:                          16. – 19. 5. 2022 Letná, aj Komenského a 23. – 26.5.2022 Letná

            Individuálne prijímame žiakov do 29.6.2022

            Talentová skúška pozostáva z overenia študijných predpokladov.Na talentovú skúšku príde žiak v sprievode zákonného zástupcu. Ku skúškam je potrebné vyplniťa vytlačiť elektronickú prihlášku: https://zuspp.edupage.org/register/

            (V prípade, že sa Vám ju nepodarí vypísať, alebo nemáte možnosť ju vytlačiť, pomôžeme Vám s tým v deň prijímacích skúšok priamo v škole :).

          • BIOLOGICKÁ OLYMPIÁDA

          • V apríli sa uskutočnilo okresné kolo Biologickej olympiády v kategórii D (6.a 7.roč.). V silnej konkurencii žiaci našej školy dosiahli pekné úspechy. V projektovej časti získali Stopári Adam Petlán 3.miesto a Tamara Markóčiová 4.miesto a v teoreticko-praktickej časti Nina Šoltésová 6.miesto a Karin Hudáková zo 7.A miesto 12.-13. Všetci boli teda úspešnými riešiteľmi tejto náročnej olympiády. 

            Blahoželáme! 

          • Deň Zeme

          • Niekoľko dní sme sa v školskom klube venovali aktivitám ku Dňu Zeme. Rozprávali sme sa  o ochrane životného prostredia. Vyrábali sme si dekorácie z odpadového materiálu. Zaspievali sme si spoločne pesničky, upratali školský dvor a piatkové popoludnie sme strávili zábavnými EKOHRAMI.

          • Oznam

          • Vzhľadom na zlepšujúci sa vývoj epidemickej situácie COVID-19 Vám chceme dať do pozornosti, že od štvrtka 21. apríla 2022 sa zmiernia opatrenia v oblasti prekrytia dýchacích ciest a domácej karantény úzkych kontaktov.

            Na základe Vyhlášky ÚVZ SR č. 32/2022, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia k povinnosti prekrytia horných dýchacích ciest, sa ruší povinnosť prekrytia horných dýchacích ciest  použitím respirátora / rúška v spoločných priestoroch školy a školského zariadenia.

            Na základe Vyhlášky ÚVZ SR č. 33/2022, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia k izolácií osôb pozitívnych na ochorenie COVID-19 a karanténe osôb, ktoré prišli do úzkeho kontaktu s osobou pozitívnou na ochorenie COVID-19, po úzkom kontakte s osobou pozitívnou na ochorenie COVID-19 nebude potrebné nastúpiť automaticky do karantény.

        • Pytagoriáda
          • Pytagoriáda

          • Pytagoriáda je obľúbená matematická súťaž, ktorá sa tento rok konala už po 43. krát. Je určená pre žiakov tretieho až ôsmeho ročníka, ktorí radi riešia netradičné úlohy čo najrýchlejšie. Aj v našej škole takých žiakov máme. Po školskom kole, ktoré sa konalo v decembri minulého roka, prebehlo  v dňoch 29. a 30.3.2022 okresné kolo, do ktorého z našej školy postúpilo 25 úspešných riešiteľov školského kola. V okresnom kole už boli úlohy o stupeň náročnejšie, ale i tak sa podarilo niektorým umiestniť na popredných miestach. Z tretiakov bol najúspešnejší Július Liptaj, ktorý v okresnom kole skončil na delenom 1. mieste. Štvrták Martin Kochan získal delené 3. miesto a piatak Jakub Hudák 2. miesto. Najúspešnejší zo šiestakov bol Boris Čížik na 20. mieste. Zo siedmakov sa najviac darilo Beáte Sabakovej, ktorá skončila na 7.mieste a ôsmak Jakub Gunár získal 6. miesto.

            Srdečne všetkým gratulujeme.

          • Logická olympiáda

          • V dňoch 23. 3 a 30. 3.2022 sa v našej škole uskutočnilo školské kolo Logickej olympiády pre žiakov 2. - 4. ročníka so všeobecným intelektovým nadaním. Žiaci si preverili matematický i logický úsudok a verbálne myslenie.

            Najúspešnejším riešiteľom sa stal Martin Kochan zo 4. C triedy. 2. miesto patrí Jakubovi Károlyimu zo 4. C a 3. miesto Františkovi Pitkovi a Júliusovi Liptajovi z 3. R triedy.K úspešným riešiteľom sa zaradil aj Andrej Roth z 3. R triedy.

            Do celoslovenského kola postupuje Martin Kochan a Jakub Károlyi.

            Všetkým srdečne blahoželáme.

          • Turisti z Letnej

          • V sobotu 19.3.2022 sme si po dlhom čase znovu obuli turistické topánky a vyrazili do našich veľhôr – Vysokých Tatier. Ráno sme si privstali a naše Tatry nás už vítali s otvorenou náručou a krásnym slnečným počasím.  Najskôr sme si vyšľapali na Hrebienok, kde sme si prezreli Tatranský ľadový dóm, nakúpili suveníry a s dobrou náladou sme pokračovali na Rainerovú útulňu. Cestou sme stretli obrovského svišťa, s ktorým sme sa aj odfotili. Po príchode na „Rainerku“ nás už čakal chatár Peter Petras, aj keď len v podobe drevenej sochy. Naše kroky ďalej viedli popri Vodopádoch Studeného potoka, ktoré sme pre nánosy snehu veľmi nevideli. Poslednú energiu sme zo seba vydali na Hrebienku, kde sme sa do sýtosti vyšmýkali. Domov sme sa vrátili mokrí, ale spokojní a nádherne opálení. Už teraz sa tešíme na ďalšie spoločné dobrodružstvá v turistických topánkach.

                                                                                                                                                     Žiaci turistického krúžku

          • Nádych histórie, krok do minulosti

          • Naši tretiaci mali možnosť sa vrátiť späť do minulosti a spoznať históriu nášho mesta Poprad. Bohatú besedu plnú otázok a odpovedí viedol  odborník pán M. Argalácz. Zodpovedal na množstvo detských zvedavých otázok. Ponúkame vám niekoľko z nich: ...kedy bolo prvé auto v Poprade, ktorý hotel a kostol bol postavený ako prvý, čím sa preslávil Poprad ako mesto, čo je špitál, koľko ľudí stavalo Košicko-Bohumínsku železnicu... a ešte mnoho a mnoho iných.

            Tretiaci ďakujú za super besedu a tešia sa na ďalšie spoločné spoznávanie Popradu a putovanie po prímestských častiach.

          • Naše NAJ knihy

          • V utorok 15. marca 2022 sme mali v ŠKD výstavu NAJ kníh. Nápadov bolo ozaj veľa, pozrite si fotogalériu a uvidíte. 

          • Jazykový kvet 2022

          • V priebehu mesiaca január sa naša žiačka Ema Pronerová (8.H) zapojila do medzinárodného jazykovo-umeleckého projektu Jazykový kvet 2022, v kategórii ŤUKNI. Úlohou bolo napísať poviedku, ktorú sme spoločne prekladali do anglického jazyka. Príbeh, ktorý vznikol sme nazvali "THE RAINBOW DATE".Ema svojou húževnatou prácou porotu presvedčila natoľko, že jej práca postúpila na celoslovenské finále, ktoré sa uskutoční budúci mesiac.

            Prajeme jej veľa úspechov a hlavne kreatívnych nápadov.

          • Farebný týždeň s druhákmi

          • V živote človeka majú farby veľký význam. Presvedčili sme sa o tom aj my, druháci.  Zažili sme zábavný týždeň plný farieb. Bola radosť pozerať sa do tried, kde sa na nás usmievala každý deň iná farba – červená, biela, zelená, žltá i modrá. Dozvedeli sme sa nemálo nových informácií, napr. prečo majú ovocie a zelenina takú farbu, akú majú, prečo sa cítime tak, ako sa cítime ...

            Farebný týždeň je úspešne za nami a pevne veríme, že si všetci budeme naďalej uvedomovať dôležitosť nášho zdravia, krásu a potrebu prírody, vzájomného priateľstva, úprimnej lásky i vzájomnosti.