• Novinky

            • Záloha na členské Spolku SŠL

            • Vážení rodičia, 

              aj v nadchádzajucom šk.roku 2023/24 máte možnosť využiť všetky výhody členstva v Spolku pri Spojenej škole Letná, ktoré sme zosumarizovali v minuloročnom infomateiály.

              (- nájdete ho na webe školy v časti „Prečo byť členom Spolku“  https://spojenaskolapoprad.edupage.org/a/spolok-ssl?eqa=dGV4dD10ZXh0L3RleHQxNiZzdWJwYWdlPTE%3D )

              V stručnosti pre Vás Spolok zabezpečí nákup zošitov, pomôcok na výtvarnú a prac. vyučovanie, pracovných zošitov + ich distribúciu žiakom priamo v škole; ďalej poistenie spôsobenej škody (žiakovi i škole), hygienický režim pre žiakov na toaletách, darčeky a podujatia v rámci Mikuláša a MDD, vstupné na celoškolské akcie a exkurzie, príspevok na autobus na plavecký výcvik, príspevok na investičné akcie školy, darčeky pre deviatakov a na záver roka kvety pre učiteľov a odmeny najúspešnejším žiakom.

              Ak sa chcete v šk.roku 2023/24 stať členom Spolku resp. zotrvať v ňom, je potrebné uhradiť  ZÁLOHU NA ČLENSKÉ vo výške 30,- €/ dieťa.

              Úhradu ZÁLOHY členského na tento školský rok prosíme zrealizovať NAJNESKôR DO 31.8.2023.

              ÚDAJE NA PLATBU:

              • účet Spolku (IBAN):                   SK36 0900 0000 0050 6077 8415
              • variabilný symbol:                      ročník – napr. 3
              • poznámka pre prijímateľa:      meno a priezvisko dieťaťa a trieda (napr. Zuzana Mrkvičková, 4.X)

               

              Riešenie nezrovnalostí členského / otázky na členské:

              • v prípade nejasností ohľadom platby členského, či prípadnej reklamácie nás kontaktujte prosím mailom na clenske.spolok.ssl.pp@gmail.com
              • pre jednoduchšiu a rýchlejšiu komunikáciu prosím pridať aj fotokópiu platby členského (ak riešite nezrovnalosti vo výške členského uvedeného v prehľade členského)

              Zároveň prosíme v komunikácii vždy uvádzať aj meno a priezvisko dieťaťa a triedu.

               

              (Doplatok členského sa hradí v priebehu roka, keď už bude členskou schôdzou schválený rozpočet – predpokladáme, že pôjde o čiastku 20 až 30,-€) 

               

              UPOZORNENIE:

              Pokiaľ ste v minulom šk. roku boli členom, Vaše členstvo trvá automaticky naďalej, avšak ak zálohu na členské do 31.8.2023 neuhradíte, Vaše dieťa nebude mať nárok na plnenia zo Spolku (pracovné zošity, zošity, pomôcky, darčeky, poistenie atď.) až do momentu úhrady.

              Ak si neželáte pokračovať v členstve v Spolku, je nevyhnutné do 31.8.2023 písomne oznámiť vystúpenie z občianskeho združenia listom adresovaným Spolku a vhodeným do schránky Spolku v administratívnom trakte školy.

              Deti rodičov, ktorí sa rozhodnú nebyť členmi v Spolku v roku 2023/24, nemajú nárok na žiadne z plnení uvedených vyššie. Ich rodičia musia všetky pomôcky, zošity a pracovné zošity v zmysle pokynov triedneho učiteľa zabezpečiť sami  vo vlastnej réžii, deti budú vylúčené zo spoločného poistenia, neobdržia darčeky na MDD, Mikuláša, na záver roka, alebo v poslednom ročníku. Rodičia sú povinní uhradiť včas a v plnej výške všetky poplatky na vstupné a iné výdavky súvisiace s účasťou dieťaťa na akciách školy.

              Rovnako musia rodičia, ktorí nie sú členmi Spolku kompenzovať využívanie hygienických potrieb na toaletách ich dieťaťom a to prinesením 5 balení krabicových vreckoviek (po 200ks) na každé dieťa. (Vreckovky budú použité pre MŠ.) Krabicové vreckovky prosíme nečlenov odovzdať triednemu vyučujúcemu najneskôr do 15.9.2023.

            • Poplatok za ŠKD

            • Vážení rodičia, 

              príspevok na čiastočnú úhradu nákladov na činnosťŠKD v zmysle § 114 zákona NR SR č. 248/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní - školský zákon a platného VZN mesta Poprad je v školskom roku 2023/2024 15,- €, uhrádza sa mesiac vopred vždy do 20.-teho. Prvá úhrada za ŠKD je v auguste najneskôr do 20.08.2023.

              Variabilný symbol je vygenerovaný programom pre každé dieťa osobitne (nájdete v Edupage v časti platby), v prípade nesprávne uvedeného VS bude platba vrátená.

              Do správy pre príjemcu je potrebné uviesť meno, priezvisko dieťaťa a triedu.

              Číslo účtu pre platbu školného: SK18 0900 0000 0050 6077 6508

              Ďakujeme.

               

            • Informácia pre stravníkov školskej jedálne

            • Vážení stravníci,

              platby za stravné v školskom roku 2023/2024 sú nasledovné:

               

              • dieťa navštevujúce MŠ, ktoré nemá nárok na dotácie, mesačne do 20. kalendárneho dňa v predchádzajúcom mesiaci – 46 €

               

              • dieťa, ktoré má nárok na dotácie a dieťa navštevujúce posledný ročník MŠ, mesačne do 20. kalendárneho dňa v predchádzajúcom mesiaci – 22 €

               

              • žiak navštevujúci 1.stupeň ZŠ formou zálohovej platby vo výške 40 € (do 20.augusta, 20. novembra, 20. februára) príslušného kalendárneho roka
              • žiak 1. stupňa ZŠ, ktorého rodič nepožiadal o dotáciu na stravu, mesačne 38 € do 20. kalendárneho dňa v predchádzajúcom mesiaci

               

              • žiak navštevujúci 2. stupeň ZŠ formou zálohovej platby vo výške 45 € (do 20. augusta, 20. novembra, 20. februára) príslušného kalendárneho roka
              • žiak 2. stupňa ZŠ, ktorého rodič nepožiadal o dotáciu na stravu, mesačne 42 € do 20. kalendárneho dňa v predchádzajúcom mesiaci

               

              Číslo účtu školskej jedálne:  SK 38 0200 0000 3500 1823 9562      

              KS: 0308       VS: má každý stravník pridelený

              (do poznámky pre prijímateľa uviesť menopriezvisko a triedu dieťaťa)

               

               

              Prihlásiť na stravu, alebo odhlásiť  dieťa zo stravy je potrebné najneskôr

              deň vopred do 14.00 h.  výlučne cez  EDUPAGE.

               Z dôvodu dodržiavania záväzných platných predpisov pre školské stravovanie (Zásady správnej výrobnej praxe - HACCP a pod.)  nie je  možné odhlásiť stravu ráno v daný deňV prvý deň choroby je možné neodhlásenú stravu odobrať do obedára v čase od 11.00 - 13.00 h.

              Za neodobratú alebo včas neodhlásenú stravu sa finančná ani vecná náhrada neposkytuje.

              Stravník je prihlásený na odber stravy až po prijatí finančných prostriedkov na účet školskej jedálne a odovzdaní vyplnenej záväznej prihlášky na stravovanie, ktorú nájdete na stránke školy.

            • Informácie k stravovaniu pre šk. rok 2023/2024

            • Vážení rodičia,

              v Edupage v časti Žiadosti/ Vyhlásenia bolo sprístupnené tlačivo „Zápisný lístok na stravovanie s NÁVRATKOU – obedy“. Toto tlačivo slúži IBA pre účely poskytnutia dotácie na stravu pre Vaše dieťa.V prípade záujmu o dotáciu na stravovanie od 01.09.2023 je potrebné vyplniť a odoslať uvedené tlačivo v termíne najneskôr do 30.07.2023.

              Pre poskytnutie obedov je taktiež potrebné vyplniť „Záväznú prihlášku na stravovanie v školskej jedálni na školský rok 2023/2024“, ktorú nájdete TU. Kompletne vyplnenú a podpísanú prihlášku môžete vhodiť do schránky školy.

              Informácie o platbách Vám budú poskytnuté od 01.08.2023, preto Vás prosíme o sledovanie oznamov.

              Ďakujeme za pochopenie.

            • POTÁPAČSKÉ HRY

            • V piatok 23.06.2023 sa naša škola premenila na Letný oceán a my deti zo školského klubu na odvážnych potápačov.

              Obliekli sme si imaginárne neoprény, nasadili plutvy, okuliare, kyslíkové prístroje a vydali sa za dobrodružstvom. Svet pod morskou hladinou je plný záhad, tajomstiev.

              Pred každou potápačskou úlohou sme úspešne vyriešili dešifrovačku do našej tajničky.   V každej bol ukrytý živočích, ktorý žije v mori.  Spoznávali sme ich  na obrázkoch aj hmatom. Vyskúšali sme si ako sa hýbu, čo dokážu. Nakŕmili sme žraloka. Preplávali prekážkovou dráhou. A hlavne sa dobre zabavili.

              Prajeme Vám všetkým pohodové leto plné radosti, spokojnosti, oddychu a veselých zážitkov.

            • NOC V ŠKOLE

            • Štvrtok, 8. jún, bol pre nás neobyčajný. Do školy sme si okrem školských tašiek priniesli aj karimatky, spacáky i obľúbenú hračku. Čakala nás obľúbená akcia – NOC V ŠKOLE. Po vyučovaní sme sa „ubytovali“ vo svojich triedach a poobede sme navštívili kino Tatran, kde sme si pozreli rozprávku Úžasný Mauric. Po príchode z kina a posilnení sa dobrotami, ktoré nám mamky zabalili, sme sa spoločne dozvedeli, prečo sa v tento deň oslavuje Deň priateľstva. Pripomenuli sme si jeho dôležitosť, vyskúšali sme si rôzne druhy pozdravov z celého sveta, vymysleli nové, kreatívne spôsoby, ako sa môžeme so svojimi kamarátmi pozdraviť. Na školskom dvore sme vytvorili spoločnú „Reťaz priateľstva“, ktorá sa nám naozaj vydarila. Nechýbala ani diskotéka, kde mohol každý prejaviť svoje tanečné schopnosti. Po nej sme sa už presunuli do svojich tried, kde sme sa pripravili na spánok. Na túto akciu určite nezabudneme a už teraz sa tešíme na ďalšiu Noc v škole.

            • Podivuhodná cesta do hlbín našej minulosti

            • Iste ste už niekedy snívali o tom, že by ste mali stroj času. Iste nastala i situácia, v ktorej by ste ho radi použili. Napríklad pri takej písomke. Klik, zastavím čas a doštudujem potrebné informácie. Alebo pri dvanásťminútovke. Klik a 720 sekúnd máte za sebou ani nie po troch metroch. Alebo taká cesta do budúcnosti či minulosti. Paráda! Vlastne, počkajte... My sme takú cestu naozaj podnikli.

              Šiestaci sa totiž v stredu 14. 6. preniesli do hlbokej minulosti a stačil im na to úplne obyčajný autobus. A že nie sme trochári, použili sme hneď dva. Pod zamračenou tvárou oblohy, navzdory osudu, pľúšti, šľahajúcemu vetru a chladu zákerne prerážajúcemu cez naše kraťasky sme neochvejne napredovali, až sme dorazili do Arechoparku v Hanušovciach nad Topľou. Odolali sme nástrahám nepohody a boli sme odmenení. Čakala nás skvelá skupina nadšencov, ktorí oplývali božou trpezlivosťou a pokojom. Aj preto sa nám naša cesta náramne vydarila.

              Veľa sme sa toho dozvedeli, ešte viacej sami vyskúšali. Ba čo viac, zažili sme celé holby, merice, vrchovaté okovy, bachraté džbery, natrasené kopy, čo kopy, celé vozy zážitkov!

              A dosť! Raz vidieť, stokrát počuť. Pozerajte

            • Oznam školskej jedálne

            • Vážení rodičia/stravníci, 

              z dôvodu vyúčtovania stravného ku koncu školského roka bude odhlasovanie zo stravy možné len do 22.06.2023 (štvrtok) do 14.00 h. Po tomto dátume nebude možné sa zo stravy odhlásiť ani prihlásiť. 

              V prípade neočakávanej udalosti je možné prísť v dňoch 23. - 30.06. 2023 vyzdvihnúť neodhlásený obed zozadu (z dvora) školskej jedálne v čase od 11.00 - 13.00 h. Aj pri odbere obeda z dvora je potrebné mať pri sebe aSc ČIP a obedár. 

              Ďakujeme za porozumenie. 

              S pozdravom, 

              Školská jedáleň 

            • Mix volejbal

            • Naši reprezentanti dnes zvíťazili na turnaji v mix volejbale. Skvelá akcia v rámci Školskej olympiády mesta Poprad nám vyšla na výbornú, aj keď v základnej skupine došlo k zbytočnému zakopnutiu. Našťastie pre nás urobilo družstvo gymnázia rovnakú chybu a to nás posunulo do finále. Tam to už bola jednoznačná záležitosť našich žiakov.

              Ďakujeme za reprezentáciu.

            • Čítajme si

            • Linka detskej istoty už po 14. krát vyhlásila podujatie "Čítajme si", ktorého cieľom je podporiť a zvýšiť záujem detí o čítanie kníh a zároveň sa zapojiť do čitateľského maratónu s čo najväčším počtom detí. Podujatie prebiehalo v termíne od pondelka 22.5. do piatka 26.5. na viacerých miestach na Slovensku.

              Žiaci prvého stupňa si v čitateľskom maratóne prečítali o najhorších deťoch na svete, napínavý príbeh o strašidle, o psíkovi, ktorý prestal brechať alebo o kamarátoch Kvakovi a Čľupovi.

              Žiaci druhého stupňa sa zase oboznámili so životom žien, ktoré sa zapísali do histórie, o tom, ako si vycvičiť rodičov a nezblázniť sa z nich.

              Čitateľského maratónu sa zúčastnilo 318 žiakov našej školy a sme radi, že väčšina žiakov hodnotila podujatie pozitívne.

            • Tretiaci v Spišskom Hrhove

            • Naše Farbičky, Indiáni a Žirafky dostali prostredníctvom nadácie Škola dokorán a pána riaditeľa Základnej školy v Spišskom Hrhove Mgr. Petra Strážika pozvanie od UNICEF na návštevu tamojšej krásnej obce.
              Videli veľa zaujímavého, starého, nezvyčajného a všetkým veľmi odporúčajú, aby sa tam išli pozrieť tiež.
              Navyše prišli naspäť s darčekom – milým kútikom na príjemné čítanie. Pozývame všetkých spolužiakov
              na 1. poschodie stráviť pekné chvíľky pri knihe.

            • Školská knižnica

            • Vďaka predaju kalendára, ktorý ste si mali možnosť zakúpiť minulý rok, sa nám podarilo obohatiť knižničný fond našej Školskej knižnice o viac ako stovku kníh.

              Snažili sme sa splniť Vaše priania, ktoré tvorili základ pri objednávaní kníh. Do Školskej knižnice takýmto spôsobom pribudli knihy o zvieracích záchranároch, rôzne encyklopédie, denníky (nielen o odvážnom bojkovi), knihy pre rebelky, či séria kníh o sestre upírke. K dispozícii máme takmer všetky knižky od Gabriely Futovej či D. Walliamsa. Mysleli sme aj na starších čitateľov, pre ktorých sme vyčlenili zvláštne miesto. Radosť budú mať aj malí kúzelníci a milovníci pokusov.

              Dostupnosť kníh môžete zistiť v nových priestoroch knižnice (pondelok a streda od 13:00 do 14:00) alebo v online katalógu na stránke našej školy.

              Ďakujeme všetkým, ktorí sa rozhodli podporiť túto myšlienku.

            • Celoslovenské kolo logickej olympiády Prešov 2023

            • Úspešní riešitelia školského kola logickej olympiády, Július Liptaj a Andrej Roth zo 4.R triedy, si zmerali svoje matematicko-logické znalosti v celoslovenskom kole pre žiakov s intelektovým nadaním na Prešovskej univerzite v Prešove. Július Liptaj sa v kategórii A (1. stupeň ZŠ) umiestnil na 4. mieste a Andrej Roth na 22. mieste spomedzi 73 súťažiacich.

              Srdečne blahoželáme!

            • Krajské kolo v midivolejbale

            • Naše žiačky sa včera zúčastnili krajského kola v midivolejbale. V silnej konkurencii 10 tímov to dotiahli do semifinále. Tu však dievčatám došli sily a nakoniec obsadili 4. miesto. Aj napriek malému sklamaniu po poslednom zápase, dosiahli pekný výsledok.

              Zostava: Dominika Hudaková, Karolína Lukačová, Karolína Kubičková, Sára Vrábelová, Tamara Dilongová, Zoe Thurská, Miriam Gavalierová

              Ďakujeme za reprezentáciu.

            • Slávik Slovenska

            • Slávik Slovenska je dlhoročná súťaž v speve ľudových piesní. Tento rok našu školu reprezentovali Alex Dynis, Zara Lea Knižková, Barbora Pronerová, Tamara Ela Knižková, Marko Bajtoš a Ema Pronerová. Súťažilo sa v troch vekových kategóriách a práve v tej poslednej získala pekné 3.miesto Ema Pronerová. Aj ostatní súťažiaci predviedli kvalitné výkony a veríme, že sa spevu a folklóru budú naďalej venovať.

              Blahoželáme! ❤️🎶

            • Medzinárodný deň tanca

            • 29. apríla sa oslavuje na celom svete Medzinárodný deň tanca. 

              Pohyb v rytme hudby prináša radosť a má schopnosť spájať ľudí. Nezáleží, akým jazykom hovoríte, odkiaľ ste, koľko máte rokov ... ak vás tanec robí šťastnými, spoločne si porozumiete. 

              Aj v školskom klube sme si všetci spolu zatancovali so skvelými animátorkami vo veľkej telocvični.  Najprv nám ukázali svoje tanečné umenie, potom nás naučili rôzne tančeky a nakoniec sme tancovali na pesničky podľa našich želaní.

              Bola to skvelá zábava, ďakujeme 😊