• Novinky

            • Riaditeľské voľno pre žiakov 3.S triedy

            • Vzhľadom na trvanie mimoriadnej situácie v súvislosti s ochorením COVID-19 z dôvodu pozitívneho testu na COVID - 19 u žiaka triedy 3.S a v záujme zabezpečenia ochrany zdravia detí, žiakov, pedagogických zamestnancov a ďalších zamestnancov školy v súlade s § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov udeľujem riaditeľské voľno pre triedu 3.S na deň  12. marca 2021.

              Trieda 3.S sa v uvedených dňoch nezúčastní prezenčnej formy vyučovania, teda ostáva doma. Odporúčame dodržiavať izoláciu detí do termínu obdržania zápisnice z RÚVZ. Ak bude triede nariadená karanténa, vyučovanie bude prebiehať dištančnou formou (online) podľa rozvrhu od 15.03.2021.

              Oznamujeme vám, že všetci žiaci uvedenej triedy budú odhlásení z obeda na tieto dni. V škole sa uskutoční dezinfekcia prostredia triedy a školy.

              Zároveň pripomíname a prosíme rodičov, aby v prípade podozrenia, či príznakov u dieťaťa na ochorenie COVID -19 (celková únava, slabosť, suchý dráždivý kašeľ, zvýšená telesná teplota, bolesti hlavy a kĺbov, náhla strata čuchu a chuti...)  kontaktovali pediatra svojho dieťaťa. Upozorňujeme na dodržiavanie všetkých platných protiepidemiologických opatrení. 

              Prezenčná výučba (v škole) sa pre  žiakov 3.S triedy obnoví podľa pokynov RÚVZ, na ktoré momentálne čakáme. O všetkom Vás budeme priebežne informovať.

               

              Mgr. Peter Husár

                 riaditeľ školy

            • DEJEPISNÁ OLYMPIÁDA

            • Epidémie v minulosti neboli ničím výnimočným a ľudstvo sa im vždy snažilo nejakým spôsobom vzdorovať. Rovnako i v tomto období robíme, čo sa dá a bude na histórii, ako naše počínanie vyhodnotí. Verme, že k nám bude milostivá. Aby sme si históriu aspoň trochu naklonili, zapojili sme sa (ako každý rok) do už 13. ročníka dejepisnej olympiády.

              Všetku našu prácu sme preniesli do online priestoru a postupne sme absolvovali školské i okresné kolo. Hoci sme sa ocitli v nových podmienkach, podarilo sa nám dosiahnuť prinajmenšom slušné výsledky. Školské kolo bolo pre nás kvalitným ,,sitom“, cez ktoré sa dostalo osem našich žiakov. Na okresnom kole sa zďaleka nestratili.

              V kategórii C (deviataci) Michal Murár (9.Z) zvíťazil a postúpil do krajského kola a Soňa Vasiľová (9.Z) bola úspešnou riešiteľkou.

              V kategórii D (ôsmaci) bola Tamara Kocvárová (8.M) klasifikovaná na druhom mieste a postúpila do krajského kola a Martina Štefanková (8.M) obsadila štvrté miesto.

              V kategórii E (siedmaci) sa darilo Michalovi Tatarkovi (7.B), ktorý postúpil na krajské kolo z druhého miesta a Adamovi Gajovi (7.H), ktorý bol úspešným riešiteľom na 6. mieste.

              V kategórii najmladších účastníkov, ktorí len zbierajú skúsenosti, boli úspešnými riešiteľmi Beáta Sabaková (6.A) a Miloš Vasiľ (6.S).

              Srdečne všetkým blahoželáme, postupujúcim prajeme na krajskom kole veľa šťastia a tešíme sa na 14. ročník, ktorý (pevne veríme) už prebehne v príjemnejšej atmosfére.

            • Prezenčná výučba 1. stupňa pokračuje do PIA 05.03.2021 ako doteraz

            • Vážení rodičia!

              Žiaci 1. stupňa ZŠ a deti MŠ pokračujú v prezenčnej výučbe do piatku 05.03.2021 tak ako doteraz. Pre nás platí Uznesenie vlády SR č. 123/2021, ktoré hovorí o zákaze pohybu a pobytu od 03.03.2021 (okrem testu alebo splnenia výnimky z testovania potrebujeme na pohyb vonku aj potvrdenie o zamestnaní s určením miesta výkonu práce a pracovnej doby). Zatiaľ nie je zverejnená vyhláška úradu verejného zdravotníctva, ani rozhodnutie ministra školstva.

              Po ich zverejnení vás budeme informovať o ďalšom postupe.

              Pekný deň!

               

              Mgr. Peter Husár

            • OZNAM

            • Vážení rodičia,

              od pondelka 1.3.2021 pokračujú žiaci 1.stupňa prezenčným vyučovaním, žiaci 2. stupňa sa naďalej budú učiť dištančne.

              Podmienkou nástupu žiakov 1.stupňa do školy po jarných prázdninách je negatívny test jedného z rodičov.  

              • test platí sedem kalendárnych dní;
              • žiaci prvého stupňa základnej školy sa netestujú, aj keď presiahli vek 10 rokov;
              • riaditeľ školy vyžaduje príslušné prehlásenie od zamestnancov a zákonných zástupcov  žiakov- poslať ho môžete  elektronicky cez Edupage, nájdete ho po prihlásení do rodičovského konta v časti žiadosti/vyhlásenia- vyhlásenie o bezinfekčnosti zákonného zástupcu žiaka 1.stupňa
              • všetci žiaci 1.stupňa, ktorí chodia na obed v školskej jedálni sú od pondelka 1.3.2021 prihlásení na obed, ak žiak do školy nepríde, je potrebné ho odhlásiť na Edupage v časti „školská jedáleň“
            • Oznam

            • Milí rodičia,

              tak, ako sme Vás už pred časom informovali, pri vstupe na parkovisko sa už dokončuje automaticky otvárateľná brána a parkovisko bude slúžiť len pre potreby zásobovania ŠJ, parkovanie áut zamestnancov ZŠ Jarná a SŠ Letná, ktorí budú držiteľmi parkovacích kariet.

              Po spustení brány do prevádzky, ktoré prebehne v najbližších dňoch budete môcť svoje dieťa vyložiť len na verejných parkoviskách na uliciach Letná, Jarná, MPČĽ, Zimná, Novomeského, Záborského a Tolstého odkiaľ sa deti bezpečne dostanú po chodníku do školy.

              ďakujeme za pochopenie a spoluprácu

              vedenie ZŠ Jarná a SŠ Letná

            • Testovanie rodičov žiakov 1. stupňa

            • Mesto Poprad opäť ponúka možnosť otestovať sa v Aréne Poprad:

              Piatok 12.februára

              v čase od 15.00 hod. - 22.00 hod.

              a

              Sobota 13. februára

              v čase od 8.00 hod. 20.00 hod.

              VÝHRADNE LEN na otestovanie

              ·rodičov žiakov 1. stupňa

              ·rodičov detí materských škôl

              ·zamestnancov škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Poprad

            • Podrobné informácie k nástupu od 08.02.2021

            • Vážení rodičia!

              Ministerstvo školstva a mesto Poprad zverejnilo manuál návratu do škôl od 08.02.2021. Podmienkou vstupu žiaka/dieťaťa do školy je negatívny test jedného z rodičov. Prinášame Vám informácie týkajúce sa našej SŠ (ZŠ a MŠ).

               

              Testovanie

              • Test platí sedem kalendárnych dní;
              • žiaci prvého stupňa základnej školy sa netestujú, aj keď presiahli vek 10 rokov,
              • riaditeľ školy vyžaduje príslušné prehlásenie od zamestnancov a zákonných zástupcov detí a žiakov (bude zverejnené na webovej stránke po publikovaní z ministerstva)
              • Mesto Poprad zriadi od piatka 5. februára 2021 do nedele 7. februára 2021 tri testovacie miesta v Aréne Poprad, ktoré budú slúžiť VÝHRADNE  na otestovanie:
                • len  jedného zákonného zástupcu žiakov 1. stupňa
                • len jedného zákonného zástupcu detí materských škôl
                • a zamestnancov škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Poprad
                • otestovať sa je možné:
                  • piatok 5. februára 2021 v čase od 14.00 h 22.00 h (prestávka od 18.00 h - 18.30 h)
                  • sobota 6. februára 2021 v čase od 08.00 h 20.00 h (prestávka od 12.00 h - 13.00 h)
                  • nedeľa 7. februára 2021 v čase od 08.00 h 20.00 h (prestávka od 12.00 h - 13.00 h)
                • Samospráva disponuje zoznamom ľudí, preto tí, ktorí nespadajú do tejto skupiny, nebudú otestovaní! Mesto pristúpilo k tomuto kroku z dôvodu vyťaženosti mobilných odberových miest, ktoré sa nachádzajú na území mesta a podáva tak pomocnú ruku žiakom, ich rodičom a zamestnancom škôl.

               

              Dochádzka žiakov/detí

              V prípade, ak zákonný zástupca žiaka/dieťaťa neabsolvuje testovanie a z tohto dôvodu sa jeho dieťa nebude zúčastňovať prezenčného vyučovania, tak:

              1. škola eviduje neprítomnosť žiaka ako ospravedlnenú absenciu,
              2. zákonný zástupca žiaka je povinný zabezpečiť kontakt so školou ohľadne vzdelávania svojho dieťaťa, ktoré bude prebiehať formou zadávania úloh cez Edupage. Ak tak neurobí v priebehu 5 dní školského vyučovania, je to považované za zanedbávanie povinnej školskej dochádzky a riaditeľ školy bude kontaktovať ÚPSVAR SR s hlásením o jej zanedbávaní,
              3. ak neprítomnosť na prezenčnom vyučovaní bude dlhšia ako 15 vyučovacích dní a rodič nezabezpečí kontakt so školou podľa bodu 2, žiak môže byť komisionálne preskúšaný z učiva daného ročníka,
              4. zákonný zástupca nemá nárok na tzv. „pandemickú OČR“.

               

              Prehlásenie o bezinfekčnosti: Čestné vyhlásenie a súhlas so spracovaním údajov

              Poučenie: Príloha č. 11b - Informácie pre dotknuté osoby o dobrovoľnom súhlase

               

              ŠJ všetci žiaci 1. stupňa ZŠ budú na obed sa musia nahlásiť do 5.2.2021 do 9:00 u triedneho učiteľa ZŠ.

               

              ŠKD je v riadnej prevádzke, postupuje v zmysle Covid školského semaforu, dôsledne dbá na dodržiavanie všetkých protiepidemiologických opatrení.

               

              Ďakujeme za porozumenie!

               

              Mgr. Peter Husár, riaditeľ školy

              navrat_8.2.2021.png​​​​​​​

            • Nástup do školy žiakov 1. stupňa

            • Od pondelka 8.2.2021 nastupujú žiaci 1.-4. ročníka ZŠ a žiaci MŠ. Podmienkou vstupu do školy je negatívny test jedného z rodičov.

              Podrobné informácie o testovaní rodiča žiaka 1. stupňa ZŠ, rodiča dieťaťa materskej školy Vám zašleme v priebehu dňa na Edupage. Žiaci 4. ročníka sa nemusia testovať, aj keď majú vek nad 10 rokov. Všetko sa momentálne rieši a dolaďuje.

              Ďakujeme za porozumenie! Mgr. Peter Husár, riaditeľ školy

            • Oznam

            • Vážení rodičia, 

              tak ako sme Vás už informovali v decembri 2020, od 1.1.2021 prešla správa školskej jedálne pod správu Jedálne ZŠ Jarná. Nakoľko túto zmenu bolo možné z ekonomického hľadiska uskutočniť len k 1.1.2021, zostatky zálohových a preddavkových platieb, boli prevedené na účet ZŠ Jarná. Keďže táto zmena bola realizovaná počas trvania školského roka, jediným riešením ako Vás ako rodičov odbremeniť od starostí bolo, že sme zostatky platieb nevrátili na Vaše účty, ale poslali na Jarnú, kde sú priradené Vašim deťom. Obávali sme sa, že po zimných prázdninách nebudú mať deti uhradené stravné a to by znamenalo, žeby ostali bez stravy pokým by ste platbu nerealizovali. Sumu, ktorá bola preposlaná Vášmu dieťaťu na Jarnú môžete vidieť v Edupage a na konci školského roka, tak ako je to vždy, Vám preplatky budú posielané na Váš účet. 

              Ďakujeme za pochopenie a prajeme veľa síl v tomto neľahkom období.

            • "Nebuď otrok drog"

            • V náročnom období pandémie si mnohí prajeme hlavne veľa zdravia. Najlepší spôsob ako si zdravie budovať a upevňovať, je dopriať svojmu telu dostatok pohybu, zdravé potraviny  a tiež vyhýbať sa látkam, ktoré mu vyslovene škodia. 
              Čo znamená zdravie, pohyb a šport pre majstra sveta a olympijského víťaza Mateja Tótha sa dozviete v krátkom videu

            • Vážení rodičia a milí žiaci,

            • na základe rozhodnutia ministra školstva a pandemickej situácie

              bude od 18.01.2021 do 22.01.2021

              pokračovať dištančné vyučovanie pre všetky ročníky základnej školy.

               

              Dištančné vyučovanie naďalej prebieha podľa upraveného rozvrhu pre prvý aj druhý stupeň základnej školy v súlade s usmerneniami MŠ SR.

               Návšteva školského klubu detí  /ZŠ Francisciho/  bude umožnená deťom rodičov pracujúcich v kritickej infraštruktúre, alebo pre deti, ktorých zákonní zástupcovia nemôžu z povahy zamestnania pracovať formou homeoffice.

              Mgr. Peter Husár

              riaditeľ školy

            • Organizácia vyučovania od 11.1.2021

            • Vzhľadom na okolnosti súvisiace s pandémiou a so zavedením „locdownu“ na území  SR do 24.1.2021 upravujem výchovno-vzdelávací proces v súlade s usmernením Ministerstva školstva SR a v zmysle pokynov ŠPU nasledovne :

                   Žiaci na I. stupni

              • Od  11.1. -18.1.2021 (predbežne) prechádzajú aj žiaci z  I. stupňa na dištančné vzdelávanie z domu.

              • Rodičovi, v prípade potreby, bude vyplácaná pandemická OČR.

              • Odporúčaniam ŠPU  zodpovedá úprava dištančného rozvrhu pre I. stupeň, ktorá bude na stránke našej školy publikovaná po prihlásení v časti „rozvrh“ elektronickej triednej knihy a zverejnená od 7.1.2021.

              • Ráno do 8:00h budú mať  rodičia na Edupage stránke školy (po prihlásení na edupage)  aktuálne informácie o vyučovaní v daný deň od triednej učiteľky, taktiež linky na prihlásenie sa na online vzdelávanie.

              • ŠKD v tomto týždni nebude otvorený

              • Ako to bude od 18.1. 2021- do 24.1.2021  - predbežne sa v Covid automate uvádza, že by sa mohli do školy vrátiť žiaci I. stup. za odporúčania otestovania rodiča a zamestnancov školy. Závisí to však od situácie. Určite Vás budeme včas informovať o ďalšom postupe, akonáhle sa o ňom právoplatne rozhodne.

                  Žiaci na II. stupni

              • Pokračujú vo vzdelávaní podľa doterajšieho, už nastaveného dištančného rozvrhu.

              • Blíži sa klasifikácia žiakov za I. polrok. Žiaci nech sa teda usilujú získať, či  opraviť si známky z jednotlivých predmetov. Budete na on–line hodinách častejšie preskúšaní, treba sa i naďalej pravidelne učiť a nepodceňovať zadané povinnosti.

              • Naďalej platí, že v dopoludňajších hodinách si každý žiak plní školské povinnosti a nemá byť zastihnutý v tomto čase na prechádzke obcou, alebo na nákupe.

              • Veľmi odporúčame žiakom dodržiavať, i pri vyučovaní z domu, základný štandard osobnej hygieny a úpravy (tričko, tepláky, umytý, učesaný) na vyučovanie. Nie je vhodné, aby bol žiak celé dni v pyžame alebo len za počítačom.

              • V popoludňajších hodinách veľmi odporúčame žiakom prechádzku v prírode.

               

              Podľa usmernení MŠVVaŠ SR:

              1. Ruší sa Testovanie 5 v piatom ročníku.

              2. Prijímacie skúšky na stredné školy pre 9. ročník prebehnú v dňoch 3.-4. mája 2021. Kritériá si určuje každá škola individuálne. Je potrebné sledovať si webové stránky vybraných stredných škôl. Výchovná poradkyňa, p. RNDr. Mariana Baranová, Vám priebežne bude zasielať všetky nové informácie, ktoré jej budú doručené.

              3. Testovanie 9 prebehne, je však presunuté na 9.jún 2021

                  Slovo na záver:

              Žiaci, pristupujte k učeniu zodpovedne a pravidelne každý deň. Pracujte podľa pokynov vyučujúcich a úlohy odovzdávajte načas.  Nepoľavujte. Ďakujem rodičom za každú ústretovosť a porozumenie.

               

                                                                                                    Mgr. Peter Husár

                                                                                                         riaditeľ školy

            • PF 2021

            • Všetkým dobrý ľudom vo vrchoch, v doline vinšujem v tento rok, nech im nič nezhynie, ale šťastie, láska nech im stále plynie do každej kuchyne. 

      • Kontakt

        • Spojená škola, Letná 3453/34, Poprad
        • 052/7895 182 052/7895 181 - MŠ
        • Letná ulica 3453/34 058 01 Poprad Slovakia
        • 37876899
        • 2021671795
        • PhDr. Peter Husár, riaditeľ školy; riaditel@ssletnapp.sk; mobil: 0910 945 955
        • Mgr. Alena Labusová, zástupkyňa pre prvý stupeň; zastupca1st@ssletnapp.sk; mobil: 0910 890 006
        • Mgr. Alena Skokanová, zástupkyňa pre druhý stupeň; zastupca2st@ssletnapp.sk; mobil: 0910 890 005
        • Mgr. Renáta Kurdeľová, vedúca ŠKD; skd@ssletnapp.sk; mobil: 0911 539 138
      • Prihlásenie