Novinky

          • BOTANIKIÁDA

          • V stredu 25.mája sa piataci Daniel Zacharovský a Bibiána Bartečková zúčastnili regionálneho kola súťaže Botanikiáda. V nádhernom prostredí Botanickej záhrady UPJŠ v Košiciach plnili zaujímavé úlohy spojené s tajomstvom drevín a obaja sa stali ich úspešnými riešiteľmi. Domov si odniesli vlastnoručne zasadenú rastlinku, ale aj nové vedomosti a zážitky.

            Ďakujeme, že sme sa mohli zúčastniť tejto skvelej akcie. Tento deň sme si naozaj užili.☺️

          • Okresné kolo vo vybíjanej mladších žiačok

          • Víťazky vybíjanej z piatich základných skupín sa dňa 23.5.2022 stretli v priestoroch telocvične ZŠ Komenského na okresnom kole vo vybíjanej mladších žiačok. Naše dievčatá v silnej konkurencii preukázali pohybové schopnosti v plnom rozsahu, rovnako tak pohybové zručnosti, tímové herné činnosti, ale i aplikáciu pravidiel, ktoré nadobudli počas tréningov a zápasov v základnej skupine. Po vyrovnaných výkonoch jednotlivých družstiev si naše žiačky vybojovali 2. miesto.

          • Fyzikálna olympiáda Archimediáda

          • Dňa 17.5.2022 sa naši siedmaci, Miloš Vasiľ a Tomáš Fenčák, zúčastnili okresného kola 63. ročníka fyzikálnej olympiády Archimediády. Súťažiaci preverili svoje teoretické vedomosti z fyziky v tajničkách a využitie logického myslenia v riešení príkladov. Zároveň každý súťažiaci predviedol zaujímavý experiment, ktorý vysvetlil.

            Potešilo nás, že Miloš Vasiľ sa umiestnil na 3. mieste a Tomáš Fenčák na 7.mieste.

            Našim úspešným riešiteľom okresného kola Archimediády srdečne blahoželáme.

          • Talentové skúšky pre šk. rok 2022/2023

          • sa uskutočnia v termíne od 16. do 26. mája 2022 v čase od 14.00 do 16.00 hod. do odborov:

            Hudobný:                         16. – 19. 5. 2022 a 23. – 26.5.2022 Letná, aj Komenského

            Tanečný:                          17.  5. 2022 a 24.5.2022 Letná, aj Komenského

            Literárno-dramatický:     17.  5. 2022 a 24.5.2022 Letná

            Výtvarný:                          16. – 19. 5. 2022 Letná, aj Komenského a 23. – 26.5.2022 Letná

            Individuálne prijímame žiakov do 29.6.2022

            Talentová skúška pozostáva z overenia študijných predpokladov.Na talentovú skúšku príde žiak v sprievode zákonného zástupcu. Ku skúškam je potrebné vyplniťa vytlačiť elektronickú prihlášku: https://zuspp.edupage.org/register/

            (V prípade, že sa Vám ju nepodarí vypísať, alebo nemáte možnosť ju vytlačiť, pomôžeme Vám s tým v deň prijímacích skúšok priamo v škole :).

          • BIOLOGICKÁ OLYMPIÁDA

          • V apríli sa uskutočnilo okresné kolo Biologickej olympiády v kategórii D (6.a 7.roč.). V silnej konkurencii žiaci našej školy dosiahli pekné úspechy. V projektovej časti získali Stopári Adam Petlán 3.miesto a Tamara Markóčiová 4.miesto a v teoreticko-praktickej časti Nina Šoltésová 6.miesto a Karin Hudáková zo 7.A miesto 12.-13. Všetci boli teda úspešnými riešiteľmi tejto náročnej olympiády. 

            Blahoželáme! 

          • Deň Zeme

          • Niekoľko dní sme sa v školskom klube venovali aktivitám ku Dňu Zeme. Rozprávali sme sa  o ochrane životného prostredia. Vyrábali sme si dekorácie z odpadového materiálu. Zaspievali sme si spoločne pesničky, upratali školský dvor a piatkové popoludnie sme strávili zábavnými EKOHRAMI.