• Novinky

            • Základné informácie k Spolku SŠL

            • Vážení rodičia, 
              v prílohe zasielame základné informácie ohľadom Spolku.

              Zároveň si vás dovoľujeme informovať, že na základe rozhodnutia Rodičovskej rady Spolku je potrebné uhradiť zálohu na členské vo výške 30€ v termíne najneskôr do 15.08.2022, aby deti mohli dostať pracovné pomôcky na začiatku školského roka. 

              účet:: SK36 0900 0000 0050 6077 8415
              variabilný symbol: ročník žiaka
              poznámka: meno a priezvisko žiaka a trieda

              Informácie:

              INFO materiál 2022

              Čo by mal mať žiak 1. stupňa

              Čo by mal mať žiak 2. stupňa


              Definitívna výška členského bude schvaľovaná Členskou schôdzou Spolku začiatkom školského roka. 
              S pozdravom
              Rodičovská rada Spolku
              vedenie Spolku

            • Poskytnutie dotácie na stravu

            • Vážení rodičia,

              dovoľte, aby sme Vás informovali o zmene v poskytovaní dotácie na stravu.

              Dňa 01.07.2022 nadobúdajú účinnosť niektoré ustanovenia zákona č. 232/2022 Z. z. o financovaní voľného času dieťaťa a o zmene a doplnení niektorých zákonov, ktorý mení a dopĺňa zákon č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon o dani z príjmov“) a zákon č. 544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon o dotáciách“), čím dochádza k zmenám v poskytovaní dotácií na stravu.

              Od 01.07.2022 v zmysle § 52 zzn ods. 3 písm. a) a b) zákona o dani z príjmov suma daňového bonusu, o ktorú sa znižuje daň, je:

              a) 40 eur mesačne, ak vyživované dieťa dovŕšilo 15 rokov veku, alebo

              b) 70 eur mesačne, ak vyživované dieťa nedovŕšilo 15 rokov veku, a to poslednýkrát za kalendárny mesiac, v ktorom dieťa dovŕši 15 rokov veku; to neplatí, ak sa na vyživované dieťa poskytuje dotácia na stravu podľa § 4 ods. 3 písm. c) zákona o dotáciách.

              V zákone o dotáciách bol upravený § 4 ods. 3 písm. c) tak, že dotáciu na stravu je možné poskytnúť:

              • na dieťa, ktoré navštevuje posledný ročník MŠ alebo ZŠ a žije v domácnosti, v ktorej si ani jeden člen domácnosti neuplatnil na toto dieťa nárok na sumu daňového zvýhodnenia na vyživované dieťa, ktoré nedovŕšilo 15 rokov veku, žijúce s ním v domácnosti podľa zákona o dani z príjmov. Táto skutočnosť sa žiadateľovi podľa § 4 ods. 4 preukazuje čestným vyhlásením.

              V prípade záujmu o poskytnutie dotácie na stravu pre obdobie 01.09.2022 - 31.12.2022 je potrebné v termíne najneskôr do 25.07.2022 vyplniť, podpísať a doručiť do schránky školy čestné vyhlásenie, ktoré nájdete: Čestné vyhlásenie strava od 01.07.2022.

              Pre poskytnutie dotácie na stravu z dôvodu,  že ide o dieťa v hmotnej núdzi, alebo životnom minime žiadame rodičov, aby potvrdenie o uvedenej skutočnosti doručili do schránky školy taktiež najneskôr do 25.07.2022.

            • Zmrzlina

            • Leto v ŠKD si užívame a spoločné chvíle na konci školského roka 2021/2022 si spríjemňujeme napríklad aj najlepšou letnou pochutinou
              - zmrzlinou. :)Leto v ŠKD si užívame a spoločné chvíle na konci školského roka 2021/2022 si spríjemňujeme napríklad aj najlepšou letnou pochutinou- zmrzlinou. :)

            • Noc v škole, kino a Pirátske hry

            • Blíži sa koniec školského roka 2021/2022, preto by sme si chceli pripomenúť našu nedávnu akciu v ŠKD. Štvrtok- 2. jún 2022 nebol
              pre nás obyčajným dňom. Po dlhom čase sme sa pripravovali na Noc v škole. Najprv sme si v kine Tatran pozreli rozprávku Ušiak Čiky
              a po večeri nás čakali Pirátske hry s plnením veselých úloh. Chceme poďakovať našim deviatakom, ktorí nám pri hrách pomáhali. Keďže našu
              školu čo nevidieť opustia, prajeme im veľa šťastia v ďalšom štúdiu i v živote. My sme si prešli pestrou skúškou odvahy, zatancovali na
              diskotéke a konečne spali v škole :)Blíži sa koniec školského roka 2021/2022, preto by sme si chceli pripomenúť našu nedávnu akciu v ŠKD. Štvrtok- 2. jún 2022 nebol pre nás obyčajným dňom. Po dlhom čase sme sa pripravovali na Noc v škole. Najprv sme si v kine Tatran pozreli rozprávku Ušiak Čiky a po večeri nás čakali Pirátske hry s plnením veselých úloh. Chceme poďakovať našim deviatakom, ktorí nám pri hrách pomáhali. Keďže našu školu čo nevidieť opustia, prajeme im veľa šťastia v ďalšom štúdiu i v živote. My sme si prešli pestrou skúškou odvahy, zatancovali na diskotéke a konečne spali v škole :)